Laskemme OMA Huolettoman energiamaksua

Viimeisen parin vuoden aikana koetun energiakriisin seurauksena sähkön markkinahinnat nousivat voimakkaasti. Edellisen vajaan vuoden aikana markkinahinnat ovat laskeneet, kun Eurooppa ei ole ollut enää riippuvainen Venäjän kaasusta ja Suomen sähköomavaraisuus on parantunut uusien tuotantolaitosten kuten Olkiluoto 3:n ja uusien tuulivoimaloiden myötä. Lisäksi Euroopan kaasuvarastot ovat riittäneet ja varastoja on pystytty täyttämään arvioitua paremmin. Tuleviin markkinahintoihin kohdistuu kuitenkin edelleen riskejä erityisesti talvikausille, mistä nähtiin esimerkkejä alkuvuodesta 2024. Kevään ja kesän matalampien riskitasojen vuoksi sähkön markkinahinnat ovat laskeneet.

Matalampien markkinahintojen vuoksi Omavoiman sähkön hankintakustannukset ovat laskeneet. Voimme alentaa OMA Huoleton -sopimuksen energiamaksuja määräaikaisesti 1.5.-30.9.2024 väliselle ajalle. Alennus astuu voimaan kaikilla OMA Huoleton asiakkailla automaattisesti, ilman erillistä yhteydenottoa 1.5.2024 alkaen. Energiamaksut muuttuvat takaisin määräaikaista alennusta edeltäneelle tasolle ilman uutta ilmoitusta.

OMA Huoleton -sopimuksen kausisähkön ja yöpäiväsähkön perusmaksut pysyvät ennallaan. Yleissähkön perusmaksu nousee 1.7.2024 alkaen yhdellä eurolla kuussa. Säilyttääksemme nykyisenpalvelutasomme joudumme korottamaan perusmaksua yleisen kustannusten nousun vuoksi. Hintamuutosten kustannusvaikutukset erilaisilla vuosikulutuksilla ovat nähtävissä alla.

Oma Huoleton hinnat 1.5. ja 1.7.2024 alkaen (alv 24%)

Energiamaksu snt/kWh 1.5.2024 alkaenPerusmaksu euroa/kk 1.7.2024 alkaen
Yleissähkö10,904,95
Kausisähkö
Talviarkipäivä 13,80
Muu aika 9,80
4,95
YöpäiväsähköPäivä 13,40
Yö 7,90
4,95
1.5. ja 1.7.2024 hintamuutoksen alentava vaikutus kuukaudessa (alv 24%)
Kerrostalo (2000 kWh) n. 6 €/kk
Omakotitalo (5000 kWh) n. 16 €/kk
Sähkölämmitteinen omakotitalo (18 000 kWh) n. 31 €/kk

Sähkön kokonaishinta muodostuu sähkön siirrosta ja myynnistä sekä sähköverosta. Hintamuutos ei edellytä asiakkaalta mitään toimenpiteitä. Hintojen muutos perustuu sähkönmyyntiehtojen SME 2014 C-kohdan kohtaan 8, sopimusehtojen ja hintojen muuttaminen. Hintamuutos ei koske aiemmin tehtyjä määräaikaisia sähkösopimuksia, joiden hinta on sopimusjakson ajan kiinteä. Asiakkaalla on oikeus irtisanoa OMA Huoleton -sopimus hintamuutoksen johdosta 14 vrk irtisanomisajalla.

Miten toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta muuttuu?

Sähkömarkkinoiden kehityksellä on suora vaikutus Omavoiman hankintakustannuksiin. Hinnanmuutos perustuu sähkönmyyntiehtojen kohtiin 8.3 ja 8.6 sekä sähköntoimitusehtojen kohtiin 13.3 ja 13.6. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintoja voidaan muuttaa kuukauden (1) ilmoitusajalla ja asiakkaalla on oikeus irtisanoa sopimus kahden(2) viikon irtisanomisajalla. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintaa seurataan jatkuvasti ja hintaa voidaan tarkistaa alaspäin myös 1 kk lyhyemmällä ilmoitusajalla.

Usein kysyttyä Oma Huoleton -sopimuksesta

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus tarkoittaa sopimusta, joka ei ole sidottu tiettyyn päättymisajankohtaan. Tällainen sopimus on voimassa niin kauan kuin haluat sen jatkuvan ja sopimus voidaan irtisanoa 14 vrk irtisanomisajalla milloin tahansa.

OMA Huoleton on Omavoiman ns. perussopimus, jota tarjoamme toistaiseksi voimassa olevana sopimuksena alueilla, joissa olemme toimitusvelvollinen myyjä. Omavoima on toimitusvelvollinen sähkönmyyjä Leppäkosken Sähkö Oy:n, Rauman Energia Sähköverkko Oy:n, Vakka-Suomen Voima Oy:n ja Valkeakosken Energia Oy:n verkkoalueille.

Ilmoitamme hintamuutoksista 30 vrk ennen niiden voimaan tuloa. Hinnanlaskuilmoitukset asiakkaan eduksi voivat saapua myös lyhyemmällä varoitusajalla. Ellei asiakas ole valinnut sähköistä asiakkuutta, lähetämme hintakirjeet perinteisen paperipostin välityksellä.