Siirry sisältöön

Aurinkopaneelit taloyhtiölle

Haluaisitko nauttia itse tuotetusta sähköstä taloyhtiössä? Omavoima auttaa oman aurinkopaneelipaketin hankinnassa. Aurinkopaneelien yhteishankinta taloyhtiöön on aiempaa helpompaa. Vuoden 2021 alusta alkaen taloyhtiöillä on ollut mahdollisuus aurinkosähkön hyvityslaskentaan. Hyvityslaskennan myötä taloyhtiön aurinkosähkötuotanto voidaan käyttää kiinteistön yleisten tilojen sekä yksittäisten asuinhuoneistojen sähkönkulutukseen. Hyvityslaskentapalvelu mahdollistaa taloyhtiön osakkaille suuremman hyödyn aurinkosähköinvestoinnista, kun kiinteistösähkön jälkeen ylijäävää aurinkosähkötuotantoa voidaan jyvittää pienentämään suoraan jokaisen asukkaan omaa asuntokohtaista sähkölaskua.

Miksi aurinkovoimala Omavoimalta?

 • Luotettava paikallinen myyjä ja oma asiantunteva asennusyhtiö
 • Kilpailukykyinen hinta, Naps-aurinkopaneelit (425 W) ovat markkinoiden luotettavinta tekniikkaa
 • Inverttereinä Sungrow ja Growatt, kiinnikkeet kotimaiset Orima Solar
 • Pitkät takuuajat ja maksuttomat kartoituskäynnit

Aurinkovoimala taloyhtiössä

Yhteydenottopyyntö – varaa ilmainen aurinkosähkön kartoituskäynti

Aurinkosähkön yhteydenottolomake

Haluan yhteydenoton aurinkosähköön liittyen.(Pakollinen)
Uutiskirjelupa(Pakollinen)
Tietojen käsittelylupa(Pakollinen)

Usein kysyttyä aurinkosähköstä

Taloudellisesta näkökulmasta tarkasteltuna on aina järkevin ratkaisu mitoittaa paneelijärjestelmä suhteessa omaan kulutukseen siten, että tuotettu sähkö käytetään itse. Huomioithan, että ilman aurinkosähkön varastoimiseen tarkoitettuja akkuja, käytetään aurinkosähköä aina juuri samaan aikaan, kun sitä tuotetaan.

Vuoden 2021 alusta voimaan astuneen lainsäädäntömuutoksen ansiosta sähkön jakeluverkkoyhtiöt voivat tarjota asiakkailleen niin sanottua aurinkosähkön hyvityslaskentapalvelua. Aurinkosähkön hyvityslaskentapalvelua tarjotaan tällä hetkellä verkkoyhtiökohtaisesti. Hyvityslaskennan avulla taloyhtiön aurinkosähkötuotanto voidaan käyttää kiinteistön yleisten tilojen sekä asuinhuoneistojen sähkönkulutukseen.

Taloyhtiön osakkaat muodostavat voimalan käynnistymisen jälkeen oman energiayhteisönsä, jonka avulla voimalan tuottama sähkö voidaan jakaa taloyhtiön ja energiayhteisön jäsenten kesken sovitun mallin mukaisesti. Palvelu mahdollistaa taloyhtiön osakkaille suuremman hyödyn aurinkosähköinvestoinnista, kun kiinteistösähkön jälkeen ylijäävää aurinkosähkötuotantoa voidaan jyvittää pienentämään suoraan jokaisen asukkaan omaa asuntokohtaista sähkölaskua.

Tilaa veloitukseton kartoituskäynti

Aurinkovoimala parantaa kiinteistön E-lukua ja nostaa näin kiinteistön arvoa. Aurinkovoimala ei kuluta energiaa, vaan tuottaa kiinteistölle säästöjä yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Aurinkosähkön tuotanto näkyy välittömästi pienempinä sähkölaskuina. Mahdollisen ylijäämäsähkön voit myydä takaisin esim. Omavoimalle.

Itse tuotettu aurinkosähkö on taloyhtiölle kannattavaa myös siksi, ettei osakkaiden tarvitse maksaa siitä sähkönsiirtoa tai sähköveroa.

Ota yhteyttä aurinkosähköstä

Aurinkopaneelien hankinnasta päätetään yhtiökokouksessa. Enemmistöpäätös riittää, jos aurinkovoimalla on tarkoitus tuottaa sähköä pääasiassa yhtiön ja sen osakkaiden omaan tarpeeseen.

Jos tarkoitus on tuottaa sähköä yli oman tarpeen, tarvitaan yhtiökokouksessa ⅔ määräenemmistö. Aurinkovoimalan kustannukset jaetaan silloin yhtiöjärjestyksen mukaisesti niiden osakkaiden kesken, jotka ovat hankkeeseen suostuneet.

Aurinkopaneeleita voi asentaa läpi vuoden, mutta talvikaudella liukkaat olot katolla muodostavat huomattavan työturvallisuusriskin. Talvella tehty asennus vaatiikin asentajalta erityistä ammattitaitoa. Paras sesonki asennuksille on huhtikuulta marraskuulle.

Energiahintojen epävakaus on johtanut aurinkopaneeleiden suosion kasvamiseen ja laitteistojen ja niiden komponenttien toimitusajat ovat venyneet. Syksy on hyvää aikaa tilata aurinkopaneelit, silloin asennuksiin päästään heti seuraavana keväänä, kun lumet ovat sulaneet.

Jätä tarjouspyyntö

Aurinkopaneelien huoltotarve on erittäin vähäinen ja aurinkopaneelit komponentteineen toimivat hyvin suomalaisissa olosuhteissa. Suosittelemme, että aurinkosähköjärjestelmälle tehdään vuosittain kevyt silmämääräinen tarkastus. Jos paneelien pinnalla on näkyvää pölyä tai likaa, voi ne aika ajoin varovasti pestä vedellä tai harjata pehmeällä harjalla. Paneelien päällä olevat lehdet ja risut on hyvä poistaa, sillä ne voivat estää paneeleita toimimasta optimaalisella tavalla.

Kyllä vain, itse asiassa aurinkopaneelit ovat parhaimmillaan viileässä ilmastossa ja ne tuottavat Suomessa sähköä vuosittain 9 kuukauden ajan. Aurinkosähköä tuotetaan eniten touko-elokuun välisenä aikana, mutta olosuhteista riippuen paneelit voivat tuottaa sähköä helmikuusta joulukuulle.

Kannattavuuteen vaikuttavat mm. järjestelmän mitoitus suhteessa kohteen kulutukseen, järjestelmän hinta sekä paneelien sijainti. Jotta investointi on kannattava, tulee järjestelmä mitoittaa suhteessa omaan kulutukseen. Tällöin taloyhtiö voi hyödyntää suurimman osan aurinkosähköstä itse ja ylijäämäsähköä jää myytäväksi mahdollisimman vähän.

Aurinkosähköjärjestelmän takaisinmaksuaika riippuu kulutuksesta ja järjestelmän koosta. Sähkönsiirtohinnat ovat useilla alueilla jatkuvassa nousussa, mikä nopeuttaa takaisinmaksua. Varsinkin talon jäähdyttäminen kesähelteillä on käytännössä ilmaista omalla aurinkosähköllä.

Paneelien asentamiseen tarvittavat luvat vaihtelevat sen mukaan mihin ja minkälaiseen rakennukseen laitteisto asennetaan. Lupa-asiat kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen projektin aloittamista kunnan rakennusvalvonnasta. Jos aurinkosähköjärjestelmä liitetään sähköverkkoon, tulee siitä tehdä aina ilmoitus paikalliselle verkkopalveluyhtiölle.

Ei, vaan käyttö on erittäin helppoa ja yksinkertaista. Saat asiantuntijoiltamme opastuksen käyttöönoton yhteydessä ja sen jälkeen sinun on helppo nauttia ekologisesta valinnastasi.

Ota yhteyttä

Paneelit 425 W (Trina Vertex S)

 • Tuotetakuu/materiaalitakuu 15 vuotta
 • Tehotakuu: 10 vuotta (90 % maksimaalisesta tehon tuotosta jäljellä)
 • Tehotakuu: 25 vuotta (84,8 % maksimaalisesta tehon tuotosta jäljellä)
 • Asennusmekaniikka Orima 30 vuotta

Invertterit:

 • Sungrow invertterit 5 vuotta

 • Goodwe invertterit 5 vuotta

 • Growatt invertterit 5 vuotta

Muiden aurinkovoimalan materiaalien osalta (esim. asennustyö) takuu on 2 vuotta.

Tehokkaampi paneeli mahdollistaa hyvän tuoton pienemmältä pinta-alalta, joten vastaus kysymykseen on täysin kohdekohtainen. Asiantuntijamme tärkein tehtävä on auttaa valitsemaan juuri sinulle sopivin ratkaisu.

Toki! Tarjoamme edullista rahoitusta. Asiakaspalvelumme kertoo lisää yksityiskohdista.

Parhaan hyödyn aurinkosähköstä saa, kun tuotetun sähkön pystyy hyödyntämään kiinteistön omaan sähköntarpeeseen. Näin syntyy säästöä siirto- ja energiamaksuissa sekä veroissa. Aina kiinteistön sähkön tarve ei ole kuitenkaan yhtä suurta kuin sähköntuotanto. Tällöin Omavoima ostaa tuotannon ylijäämän mikrotuotannon ostosopimuksen mukaisesti. Myyntisähköstä saatava hyvitys on sidottu sähkön markkinahintojen kehitykseen.

Tämä huomioidaan kiinnikevalinnassa, joten paneelit on helppo irrottaa ja laittaa takaisin.

Aurinkosähköjärjestelmiä myydään pääsääntöisesti avaimet käteen -toimituksina. Usein suunnittelun ja rakentamisen lisäksi palveluun sisältyy tarvittavien lupa-asioiden selvittäminen.

Aurinkosähköjärjestelmän hankintaa suunniteltaessa tulee olla yhteydessä paikalliseen jakeluverkkoyhtiöön. Joissain kunnissa tulee hakea myös toimenpidelupa rakennusvalvonnalta. Tarjousta aurinkojärjestelmästä voi kysyä useammalta paneelitoimittajalta, sillä aurinkosähköjärjestelmien hinnoissa, takuuajoissa ja teknisissä ratkaisuissa voi olla suuriakin eroja.

Kun aurinkosähköjärjestelmäsi on kytketty verkkoon, voit seurata voimalasi ylijäävän tuotannon määrää jakeluverkonhaltijan raportointipalvelusta. Verkkoyhtiöstä riippuen tuotantomääristä voi olla vähennetty samalla tunnilla itse kuluttamasi sähkö (tuntinetotus). Voit myös seurata aurinkovoimalan kokonaistuotantoa invertterin mittausdataan perustuvalla seurantatyökalulla suoraan puhelimen kautta.

Varmista jakeluverkonhaltijalta (paikallinen sähkön siirtoyhtiö) uuden aurinkovoimalan tuotannon käyttöpaikkatunnus (GSRN-numero). Tee sopimus ylijäämäsähkön myynnistä valitsemasi sähkönmyyjän kanssa ja toimita tuotannon käyttöpaikkatunnus (GSRN-nro) sähkönmyyjälle ylijäämäsähkön ostosopimusta varten.

Mikarasa

Mika Rasa

Aurinkovoimalat, sähköautojen latausasemat – Pirkanmaa (mm. Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Valkeakoski)

puh. 045 782 01602

Peter Kunze

Aurinkovoimalat, sähköautojen latausasemat – Satakunta ja Varsinais-Suomi (mm. Rauma, Turku, Laitila, Kaarina, Raisio)

puh. 050 348 9990

Kokemuksia Omavoiman aurinkovoimaloista