Siirry sisältöön

Sähkösopimus kotiin

Sopiva sähkösopimus kotiin tai vapaa-ajan asunnolle luotettavalta paikalliselta. Tarjoamme Priima-pörssisähköä, toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta sekä määräaikaista sähkösopimusta. Jos omistat aurinkovoimalan, voit myydä meille ylijäämäsähkösi solmimalla OMA Mikrotuotanto -sähkösopimuksen.

Sähkösopimus kotiin

Sähkösopimus kotiin – vinkit sopimusvalintaan

Etsinnässä sähkösopimus kotiin? Tai nimenomaan pörssisähkösopimus? Sähkösopimuksen solmiminen voi olla helppoa, mutta sopimusvalinta ei välttämättä sitä ole. Sähkösopimuksen valintaa varten tärkeintä on tietää, paljonko sähköä käytät, mitä nyt sähköstä maksat ja mitä sähkösopimukselta odotat. Käytätkö sähköä lämmitykseen ja miten sähkönkulutus jakautuu vuodenajoittain tai vuorokauden sisällä? Haluatko seurata sähkön tuntihinnan vaihteluita ja ajoittaa sähkönkulutusta hinnan mukaan? Onko paras sähkösopimus vakaa, eikä pörssihintojen seuraaminen ole sinua varten? Sivuilta löydät lisätietoa:

Sähkösopimus kotiin – usein kysytyt

Sähkönmyyntisopimuksen kotiin voit tehdä haluamasi sähkönmyyntiyhtiön kanssa. Sähkönmyynnissä ei ole aluerajoituksia eli kaikki sähkönmyyjät voivat myydä sähköä valtakunnallisesti ympäri Suomen.

Sähkönmyyntisopimuksella sovitaan sähköenergian hinnasta, joka koostuu sähkön hankinta- ja myyntikustannuksista. Sähkönmyyjä voi hankkia myymänsä sähkön muun muassa omilta tai toisten omistamilta voimalaitoksilta tai pohjoismaisesta sähköpörssistä, Nordpoolista. Myyntikustannuksilla tarkoitetaan laskutuksesta ja muusta asiakaspalvelusta sekä hallinnosta aiheutuvia kustannuksia.

Omavoima on paikallisesti omistettu sähkönmyyjä, mutta myymme sähköä valtakunnallisesti ympäri Suomen.

Aurinkovoimaloiden ja latauspisteiden osalta palvelemme paikallisesti ensisijaisesti omistajiemme lähialueilla. Tampereen seudulla omistajamme ovat Leppäkoski Group ja Valkeakosken Energia. Pirkanmaalla aurinkosähköasioissa ja autojen latauspisteissä autamme mm. Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Kangasala, Lempäälä, Valkeakoski, Ikaalinen, Parkano ja Jämijärvi.

Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella omistajamme ovat Rauman Energia ja VSV-konserni. Aurinkopaneelien ja latauslaitteiden osalta toimimme mm. Rauma, Laitila, Turku, Raisio, Naantali, Paimio ja Kaarina.

Yhteystiedot sivulta löydät paikallisten palvelupisteidemme aukioloajat.

Energiateollisuuden suosittelemissa sähkönmyyntiehdoissa (SME2014) edellytetään, että jos sähkönmyyntisopimus kotiin tehdään muutoin kuin kirjallisesti, myyjän tulee lähettää käyttäjälle sopimuksen vahvistusilmoitus laskutusosoitteeseen tai muuhun erikseen sovittuun osoitteeseen.

Vahvistusilmoituksessa kerrotaan sähkönmyyntisopimuksen voimaantulon ajankohta ja yksilölliset ehdot, mahdolliset hinnastot ja selvitys käyttäjän huomautusajasta. Huomautusaikana ostajan on huomautettava sellaisista vahvistuksen ehdoista tai hinnoista, joita hän pitää sovitun vastaisina.

Huomautusaika alkaa vahvistusilmoituksen päiväyksestä ja aikaa pyytää muutoksia vahvistukseen täytyy olla vähintään kolme viikkoa. Jos vahvistusilmoitus on kunnossa, eikä ehdoista tai hinnoista huomauteta kolmen viikon sisällä, astuu sähkösopimus voimaan vahvistuksen mukaisesti.

Lähetämme sopimustilauksista vahvistusilmoituksen joko postitse tai sähköpostitse sopimustyypistä ja asiakkaan toiveesta riippuen. Vahvistuksen saapumisesta alkaen asiakkaillamme on 14 vrk:n peruutusoikeus.

Sähkösopimuksen peruutuksen syytä ei tarvitse ilmoittaa. Sopimuksen perumiseksi tarvitsemme asiakkaan nimen, lähi- ja postiosoitteen, puhelinnumeron ja mahdollisen sähköpostiosoitteen. Perumispäätöksestä voi ilmoittaa meille esimerkiksi kirjeellä postitse, soittamalla tai verkkosivuviestillä.

Huomaathan, että sähkömyyntisopimuksen perumalla sinulla ei ole voimassa olevaa myyntisopimusta, joka on sähköntoimituksen edellytys eli ilman myyntisopimusta emme voi toimittaa sinulle sähköä. Kun olemme vastaanottaneet perumisilmoituksen, niin sähkösopimus raukeaa. Jos olet pyytänyt sähköntoimituksen aloittamista ennen peruuttamisajan päättymistä, on sinun maksettava meille peruuttamisilmoituksen tekemiseen mennessä toimitetusta sähköstä sopimusvahvistuksen mukainen korvaus.

Sähkösopimuksen irtisanominen voi tulla ajankohtaiseksi sähkönmyyjän vaihtamisen tai muuton yhteydessä. Näissä tapauksissa uusi, valitsemasi sähkönmyyjä hoitaa yleensä kaikki käytännön järjestelyt, kuten vanhan sopimuksen purkamisen. Voit esimerkiksi valtuuttaa Omavoiman irtisanomaan vanhan sähkösopimuksesi, kun teet sähkösopimuksen kanssamme.

Jos taas olet esimerkiksi muuttamassa ulkomaille ja haluat pelkästään irtisanoa voimassa olevan sähkösopimuksen, etkä solmia uutta, voit olla yhteydessä meihin tai nykyiseen sähkönmyyjään ja irtisanoa sopimuksesi omatoimisesti. Irtisanomisen voi hoitaa puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Sähkömarkkinalain mukaan kuluttajalla on kahden viikon irtisanomisaika toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen kohdalla.

Kun olet ilmoittanut sopimuksen päättymisestä muuton yhteydessä ja saanut tähän kuittauksen, sopimus päättyy automaattisesti tuohon ajankohtaan. Tärkeintä sopimuksen päättymisen yhteydessä on ilmoittaa meille loppulaskun osoite.

Emme saa tätä tietoa suoraan postilta, joten vastuu ilmoituksesta kuuluu asiakkaalle. Jos sähkölaskusi on tullut sähköisellä laskutustavalla, niin saat myös loppulaskun näin. Huomaa kuitenkin, että maksumuistutukset lähtevät paperisena, joten loppulaskun osoite olisi hyvä aina ilmoittaa.

Sähkösopimus päättyy aina muuton yhteydessä, olipa kyseessä määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Kun olet tekemässä sähkösopimusta kotiin kanssamme, voimme lopettaa puolestasi myös vanhan sähkösopimuksen riippumatta siitä minkä sähkönmyyjän asiakas olet. Hoidamme samalla verkkopalvelusopimuksen aloituksen jakeluverkkoyhtiölle. Muuttaessa sinun ei siis tarvitse tehdä muuta kuin ottaa yhteyttä meihin.

Sähkösopimus on hyvä hankkia uuteen kotiin heti, kun muuttopäivä on selvillä. Samassa yhteydessä pystymme päättämään edellisen asunnon sähkösopimuksen halutulle päivälle (ulosmuutto tehdään aikaisintaan kuluvalle päivälle, joten takautuva poismuutto ei ole mahdollista). Uuden asunnon sähkösopimuksen alkamispäivän ei tarvitse olla sama kuin edellisen sähkösopimuksen päättymispäivä eli asiakkuudella voi olla samanaikaisesti useampi sopimus voimassa.

Jos muuttoajankohtaan on alle 5 arkipäivää, soitathan asiakaspalveluumme puh. (02) 880 0880.

Jos olet tehnyt ilmoituksen sopimuksen päättymisestä jakeluverkonhaltijallesi, päättyy myyntisopimus myös automaattisesti. Jos et ole itse ilmoittanut muutosta, luultavasti kohteen uusi asukas on tehnyt itselleen sähkösopimuksen kotiin. Samassa toimitusosoitteessa ei voi olla samanaikaisesti useampaa sähkösopimusta voimassa.

Kuluttajansuojalaki edellyttää tietosuojasyistä vahvaa tunnistautumista. Online-palvelussa tunnistaudutaan vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ennen sopimuksen tekoa.

Jos olet jo asiakkaamme, voit päivittää tai uusia sähkösopimuksen helposti Onlinessa, koska tietosi löytyvät esitäytettynä sopimuslomakkeelta.

Lähetämme jatkotarjouksen määräaikaisen sopimuksen umpeutuessa automaattisesti hyvissä ajoin ennen sopimuskauden päättymistä. Lähetämme ensisijaisesti jatkotarjoukset sähköpostitse ja tekstiviestitse, mutta joissain tapauksissa voit saada meiltä perinteistä kirjepostia.

Jos olet saanut jatkotarjouksen, pääset uusimaan sopimuksesi helposti kirjautumalla Online-palveluun, josta löydät myös yhteystietosi esitäytettyinä.

Jos et tartu jatkotarjoukseemme, muuttuu sopimuksesi automaattisesti, ilman erillistä yhteydenottoa toistaiseksi voimassa olevaksi sähkösopimukseksi jatkotarjouksella ilmoittamiemme toistaiseksi voimassa olevien hintojen mukaisesti.

Kuolinpesän asioiden hoitamisesta päättävät kuolinpesän kaikki osakkaat. Nämä seuraavat asiat tulee huomioida kuolinpesän asioiden hoitamisessa:

  • Kuolinpesän asioiden hoitamiseksi tulee täyttää ja allekirjoittaa valtakirja. Kuolinpesän osakkaat voivat valtuuttaa henkilön sähkösopimukseen liittyvien asioiden hoitamiseen. Kaikkien kuolinpesän osakkaiden tulee allekirjoittaa valtakirja.
  • Valtakirjan lisäksi tarvitaan ote perunkirjasta, josta selviää kuolinpesän osakkaat. Huom. jos osakkaita on vain yksi, niin virkatodistus on riittävä dokumentti.
  • Huomaathan, että myös sähkösopimuksen irtisanominen vaatii kaikkien kuolinpesän osakkaiden hyväksynnän ja valtakirjan.

Kuolinpesän asioiden hoitamiseen voit tutustua tarkemmin valtakirjat-osiossa, josta löydät sähköisen, pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella lähetettävän valtakirjan. Sähköinen valtakirja on myös helppo lähettää eteenpäin kuolinpesän muille osakkaille allekirjoitukseen.

Toisen henkilön puolesta asioimiseen tarvitaan aina kirjallinen valtuutus eli valtakirja. Valtakirjalla toinen henkilö voi hoitaa sähkösopimus- ja laskutusasioita sekä mm. seurata kulutustietoja. Toimita täytetty ja allekirjoitettu pdf-muotoinen valtakirja valitsemasi tavan mukaan:

  • Sähköisesti Online-palvelun Ota yhteyttä -painikkeen kautta (rekisteröitynyt käyttäjä)
  • Postitse osoitteeseen Omavoima Oy, Asiakaspalvelu, Kairakatu 4 26100 Rauma

Täysin sähköisen valtakirjan, jonka voit allekirjoittaa pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella löydät Valtakirjat-osiosta.

Elämässä käy välillä yllättäviä ja harmillisia muutoksia, joihin emme osaa varautua. Olemme koonneet tähän muutaman vinkin helpottamaan asioiden hoitamista sähkösopimuksen osalta:

  • Puolison menehtyessä suosittelemme leskeä tekemään uuden sähkösopimuksen omalle nimelleen asuntoon. Tällöin voimassa oleva sähkösopimus puretaan ja sähköasioiden hoitamiseen ei tarvita erillisiä valtuutuksia.
  • Emme valitettavasti saa tietoa asiakkaan menehtymisestä ennen kuin siitä meille ilmoitetaan. Tarvitsemme tiedon menehtymisestä, jotta voimme muuttaa asiakkuuden kuolinpesäksi ja tarpeen tullen esimerkiksi purkaa sähkösopimuksen.
  • Kuolinpesän osakkaat voivat tehdä uuden sähkösopimuksen yhden tai useamman osakkaan nimiin. Osakkaiden tehtävänä on sopia käytännön asioista mm. sähkölaskujen maksamisesta keskenään.
  • Avioeron sattuessa sähkösopimus on järkevin purkaa ja asuntoon jäävän henkilön tulee tehdä uusi sopimus omalle nimelleen. Jos molemmat muuttavat asunnosta pois, tulee sopimuksen purkaa se henkilö, jonka nimellä se on.
  • Jos useampi henkilö halutaan asiakkaaksi sopimukselle, suosittelemme sopimuksen pääasiakkaan olevan se henkilö, joka ensisijaisesti hoitaa sopimuksen asioita. Pääasiakas näkee sähkösopimuksen tiedot mm. Online-palvelussa suoraan ilman sopimuksen linkittämistä käyttäjätunnuksen alle. Pääasiakkaana olo helpottaa ja nopeuttaa asiointia sähköisissä kanavissa.
sähkösopimus kotiin Omavoimalta - oma aurinkovoimala

Johdossa on hyvä paistatella

Aurinkosähköä oman kodin katolta? Omavoima auttaa aurinkovoimalan hankinnassa kotiin tai vapaa-ajan asunnolle. Huolellinen aurinkopaneelien mitoitus, ammattitaitoinen aurinkopaneelien asennus sekä kaikki tarvittava apu paikalliselta aurinkosähkön asiantuntijalta kuuluvat kokonaispakettiin. Voit hankkia aurinkopaneelit rahoituksella, hinnat alkaen 52 euroa/kk.

Tampereen alueen aurinkopaneelien veloitukseton kartoituskäynti hoituu Mika Rasan toimesta. Peter Kunze auttaa aurinkosähköasioissa alueilla Rauma, Turku ja ympäryskunnat.

Ajankohtaista