Siirry sisältöön

Sähköauton lataaminen kotitaloudessa

Tarvitsetko apua sähköauton kotilatauslaitteen hankinnassa? Omavoimalta saat latauslaitteet kiinteällä asennuksella tai suoraan voimavirtapistorasiaan.

Sähköauton latauslaite kotiin

Sähköauton latausasema, latauspiste tai latauslaite, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Käyttipä sähköauton laturista sitten mitä nimeä hyvänsä, on todettava täyssähköautojen ja ladattavien hybridien yleistyvän kovaa vauhtia – viime vuosina ladattavien autojen määrä on keskimäärin kaksinkertaistunut vuosittain. Vaikka sähköautojen julkinen latausverkosto paranee koko ajan, osoittavat tutkimukset sähkö- ja hybridiautojen lataamisen tapahtuvan usein kotona.

Kotona sähköauton tai hybridin lataus onnistuu tietyin edellytyksin tilapäisesti suoraan tarkoitukseen soveltuvasta ulkopistorasiasta, mutta sähköturvallisuuden vuoksi turvallisempaa on hankkia erillinen latauslaite. Eri lataustavoista ja tavallisten pistorasioiden paloturvallisesta soveltuvuudesta sähköauton lataamiseen annetaan lisätietoa Motivan sivuilla.

Harkiten valittu latausasema on pitkäikäinen hankinta. Vaikka latauslaite hankittaisiin ladattavaa hybridiä varten, voi sama autolaturi toimia myös täyssähköauton lataamisessa ja latauslaitetta ei tarvitse päivittää auton vaihtuessa.

Mikä sähkösopimus sähköauton lataajalle sopii?

Sähköauton hitaan lataamisen kannalta otollista latausaikaa ovat illat ja yöt, jolloin autoa ei yleensä tarvita liikkumiseen. Iltaisin, viikonloppuisin ja öisin pörssisähkön hinta on tavanomaisesti arkipäivän tunteja edullisempaa, joten sähköauton lataajan kannalta tunneittain hinnoiteltava Priima-pörssisähkö voi olla olla hyvä vaihtoehto. Sähköauton lataaminen pörssisähkön edullisten tuntien aikaan on helppo tapa vaikuttaa omaan kuukausittaiseen kulutusvaikutukseen.

Sähköautoilijan kannattaa hinnan lisäksi miettiä valitun sähkösopimuksen sähkön tuotantotapaa. Jos lataa sähköautoa kotona ja oman sähkösopimuksen energia on tuotettu uusiutuvasti, ei sähköautolla ajelusta synny tällöin päästöjä. Ympäristöystävällisesti tuotettu sähkö maksaa yleensä hieman tavallista sähköä enemmän, mutta vuositasolla ero jää pieneksi. Priima-sopimuksen voit päivittää uusiutuvasti tuotetuksi, vihreäksi sähköksi pienellä kWh-pohjaisella lisämaksulla.

Millä alueella Omavoima palvelee?

Omavoima on paikallisesti omistettu sähkönmyyjä, mutta teemme sähkösopimuksia ja tarjoamme energiaohjauspalvelua valtakunnallisesti ympäri Suomen.

Aurinkovoimaloiden ja latauspisteiden osalta palvelemme paikallisesti omistajiemme lähialueilla. Tampereen seudulla omistajamme ovat Leppäkoski Group ja Valkeakosken Energia. Aurinkosähköasioissa ja autojen latauspisteissä autamme mm. paikkakunnilla Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Kangasala, Lempäälä, Valkeakoski, Ikaalinen, Parkano ja Jämijärvi. Latauslaiteasioissa Tampereen seudulla veloituksettomia kartoituskäyntejä tekee Mika Rasa.

Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella omistajamme ovat Rauman Energia ja VSV-konserni. Aurinkopaneelien ja latauslaitteiden osalta palvelemme mm. Rauma, Laitila, Turku, Raisio, Naantali, Paimio, sekä Kaarina. Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa latauspisteen kartoituskäynnin voit tilata Peter Kunzelta.

Ajankohtaista