Siirry sisältöön

Latauslaite kotitalouteen

Haluaisitko ladata kotona helposti täyssähköautoa tai hybridiautoa? Omavoima auttaa oman latauslaitteen hankinnassa. Kauttamme saat myös avaimet käteen -asennuksen, latausaseman asennuksen hinta alkaen 499 euroa (sis. alv 24%).

sähköauton latauslaite kotiin

Sähköauton latauslaite – vinkit hankintaan

 • Mikä on kiinteistön pääsulakkeen koko? Omakotitaloissa tyypillisin liittymä on 3x25A. Joissain kiinteistöissä voi olla käytössä myös 3x35A sähköliittymä. Tieto löytyy yleensä sähkösopimukselta.
 • Halutaan auton lataamista ohjata pörssisähkön hinnan mukaan?
 • Halutaanko latausvirtaa säätää automaattisesti, jotta pääsulakekokoa ei tarvitse kasvattaa?
 • Onko sinulla oma aurinkovoimala, jonka tuotantoa haluaisit hyödyntää suoraan auton lataamiseen?
 • Millaiseen paikkaan latauspiste halutaan asentaa? Mikä on asennuspaikan etäisyys sähkökaapista?
 • Onko asennuspaikalla saatavilla Wifi-yhteys? Löytyykö latauspaikalla valmiiksi CEE16A tai 32A punainen voimavirtapistorasia?
 • Sähkökaapin nykytilanne: mahtuuko sähkökaappiin lisäkomponentteja?
 • Onko kotitalouden ladattavien autojen määrä muuttumassa tulevaisuudessa? Halutaanko latausratkaisulla varautua myös tulevien vuosien tarpeisiin?

Yhteydenottopyyntö latauslaitteisiin liittyen

Täytä alla oleva yhteydenottopyyntö tai varaa kartoituskäynti suoraan asiantuntijoiltamme Mikalta tai Peteriltä, joiden yhteystiedot löydät sivun lopusta. Mika Rasa auttaa Tampereen alueella sekä muualla Pirkanmaalla ja Peter Kunze Varsinais-Suomessa sekä Satakunnassa.

Kotilatauslaitteiden yhteydenottopyyntö

Haluan yhteydenoton kotilatauslaitteesta.(Pakollinen)
Pudota tiedostot tähän tai
Max. tiedoston koko: 1 GB, Max. tiedostot: 2.
  Uutiskirjelupa(Pakollinen)
  Tietojen käsittelylupa(Pakollinen)

  Sähköauton latauslaite – usein kysytyt

  Latauksen kesto riippuu monesta eri tekijästä, kuten latauspisteen tehosta ja auton kyvystä ottaa vastaan tehoa.

  Ladattavat hybridit on varustettu Type 2 -latausliitännällä, jolla saavutetaan noin 3,6 kW:n latausteho. Tällöin lataaminen tyhjästä täyteen kestää muutaman tunnin. Joissakin ladattavissa hybrideissä on myös CCS-teholatausliitäntä, jolloin latausaika lyhenee merkittävästi.

  Täyssähköautot ottavat yleensä peruslatausta eli kotilatureiden AC-virtaa vastaan noin 11 kW teholla, jolloin latausaika on joitain tunteja. Teholatausta eli DC-virtaa (tasavirtaa) ne ottavat vastaan optimiolosuhteissa 50–150 kW teholla, jolloin latausaika on muutamasta kymmenestä minuutista enintään kahteen tuntiin.

  Muita latausnopeuteen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. akun varaustila latauksen alussa, akun lämpötila sekä ulkolämpötila. Latauspisteen sijainnissa suunnittelussa on hyvä huomioida myös ulkolämpötilan vaikutus.

  Sähköauton ja ladattava hybridin mukana tulee yleensä tavalliseen kotitalouspistorasiaan sopiva latauskaapeli. Tämä latausmuoto soveltuu kuitenkin turvallisuussyistä vain tilapäiseksi ratkaisuksi, sillä perinteisiä kotitalouspistorasioita (schuko) ei ole suunniteltu kuormitettavaksi pitkäaikaisesti niin kovalla teholla kuin sähköauton tai ladattavan hybridin lataaminen vaatii. Kotitalouspistorasiasta lataaminen on lisäksi melko hidasta, sillä virtaa saadaan 1,8 kW teholla, jolloin esim. täyssähköauton lataaminen akun koosta riippuen voi kestää päiviä.

  Hankkimalla kotiin joko kiinteän seinään asennettavan latauslaitteen tai matkamallisen voimavirtapistorasiaan sopivan latauslaitteen, saadaan autoa ladattua nopeammin ja turvallisemmin. Jos kotitaloudessa on myös muita suuritehoisia sähkölaitteita, kuten esim. sähkösauna tai käytössä on sähkölämmitys, on hyvä harkita latauslaitteen lisäksi dynaamista kuormanhallintaa. Näin kiinteistön liittymäkokoa ei välttämättä tarvitse kasvattaa, kun kiinteistön kokonaissähkötehoa saadaan ohjattua tarkoituksenmukaisesti kaikissa tilanteissa.

  Omavoima on paikallisesti omistettu sähkönmyyjä, mutta myymme sähköä valtakunnallisesti ympäri Suomen.

  Aurinkovoimaloiden ja latauspisteiden osalta palvelemme paikallisesti ensisijaisesti omistajiemme lähialueilla. Tampereen seudulla omistajamme ovat Leppäkoski Group ja Valkeakosken Energia. Aurinkosähköasioissa ja autojen latauspisteissä autamme Pirkanmaalla mm. seuraavilla paikkakunnilla Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Kangasala, Lempäälä, Valkeakoski, Ikaalinen, Parkano ja Jämijärvi.

  Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella omistajamme ovat Rauman Energia ja VSV-konserni. Aurinkopaneelien ja latauslaitteiden osalta palvelemme mm. seuraavilla paikkakunnilla Rauma, Laitila, Turku, Raisio, Naantali, Paimio ja Kaarina.

  Yhteystiedot sivulta löydät paikallisten palvelupisteidemme aukioloajat.

  Takuu on aina valmistajakohtainen. Go-e -laitteille myönnetään viiden vuoden takuu.

  Vuoden 2023 ja 2024 aikana yksityishenkilöt saavat latauslaitteen asennustyön arvonlisäverollisesta hinnasta kotitalousvähennystä 40 %. Kotitalousvähennystä voi saada maksimissaan 2250 euroa vuodessa per henkilö. Edun voi hyödyntää yhdessä puolison kanssa, jolloin vähennysoikeus on 4500 euroa vuodessa. Kotitalousvähennyksessä on 100 euron omavastuu. Voit lukea kotitalousvähennyksen ajankohtaiset tiedot suoraan Verohallinnon sivuilta.

  Dynaamisella kuormanhallinnalla tarkoitetaan latausvirran automaattista säätelyä, jotta kiinteistön pääsulakkeet eivät pala.

  Dynaamisen kuormanhallinnan ansiosta kiinteistön pääsulakekokoa ei tarvitse välttämättä kasvattaa, jolloin jakeluverkkoyhtiön kuukausittaiset perusmaksut voivat olla edullisempia. Arkikin helpottuu, kun autoa ladataan vain silloin kun sille riittää lataustehoa, eikä tarvitse itse miettiä, voiko saunaa tai lämminvesivaraajaa lämmittää yhtä aikaa auton lataamisen kanssa.

  Osa latauslaitteiden valmistajista tarjoaa oman tuotannon hyödyntämistä suoraan auton lataamisessa. Omavoiman latausratkaisujen osalta Go-e -laitteella tämä on mahdollista. Kysy lisää yhteydenottolomakkeella.

  Ladattavien hybridien akut ovat kasvaneet, minkä vuoksi myös latausajat ovat pidentyneet. Kotitalouspistorasiasta lataaminen voi kestää hyvin kauan, jos autoa ladataan sähköturvallisuuden vuoksi rajatulla 8 ampeerin teholla.

  Erillinen latauslaite mahdollistaa nopeamman latauksen ja lataus on helppo ajoittaa pörssisähkön edullisemmille tunneille. Latauksen ajoittamisesta saa samalla taloudellista hyötyä, jos käytössä on sähkösopimus, joka huomioi asiakkaan kulutusvaikutuksen. Lisäksi autoa voi ladata suoraan oman aurinkovoimalan sähköllä, jos käytössä on erillinen latauslaite.

  Tärkein syy latauslaitteen hankintaan on silti sähköturvallisuus: lataaminen on aina turvallisinta lataukseen suunnitelluilla laitteilla. Harkiten valittu latauslaite on pitkäikäinen hankinta. Sama laturi voi toimia myös täyssähköauton lataamisessa ja latauslaitetta ei tarvitse päivittää auton vaihtuessa.

  Lue lisää sähköautoilusta tai soita asiantuntijallemme

  Mikarasa

  Mika Rasa

  Aurinkovoimalat, sähköautojen latausasemat – Pirkanmaa (mm. Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Valkeakoski)

  puh. 045 782 01602

  Peter Kunze

  Aurinkovoimalat, sähköautojen latausasemat – Satakunta ja Varsinais-Suomi (mm. Rauma, Turku, Laitila, Kaarina, Raisio)

  puh. 050 348 9990