Siirry sisältöön

Muuttoilmoitus nykyasiakkaalle

Nykyasiakas – tee muuttoilmoitus helposti meille tekemällä uusi sähkösopimus Online-palvelussa. Jos teet uuden sähkösopimuksen kirjautuneena käyttäjänä (kohta Omat tiedot/Sopimukset, painike Päivitä sopimus), näet omat tietosi valmiiksi täytettynä ja muutosta ilmoittaminen sujuu nopeammin. Muistathan ilmoittaa vanhan sähkösopimuksen katkaisupäivän erikseen verkkoviestillä. Muuttoilmoituksen voit tehdä myös painikkeen Ilmoita ulosmuutosta kautta, joka löytyy sopimustiedot-valikosta.

Voit myös ottaa yhteyttä puhelinpalveluumme muuttoilmoituksen tekoa varten, puh. (02) 880 0880. Palvelemme kesä-heinäkuussa arkisin klo 8-16.

Muuttajan sähkösopimus – sähköt uuteen kotiin

Jos et vielä ole Omavoiman asiakas, tee uusi sähkösopimus Onlinessa. Kuluttajansuojalain vuoksi sähkösopimus tehdään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lisätietoa sähkösopimuksista

Muuttajan sähkösopimus

Muuttajan vinkit

Vaikka uusi sähkösopimus muuttaessa hoituu helposti verkkosivujen lomakkeella tai puhelinsoitolla, liittyy muuttoon paljon muuta käytännön järjestelyä. Tässä Oiva Omavoiman muistilista muuttajalle:

  • Tee muuttoilmoitus ajoissa. Lain mukaan muuttoilmoitus pitää tehdä viimeistään viikon kuluessa muuttamisesta. Aikaisintaan muuttoilmoituksen sen voi tehdä kuukautta ennen muuttopäivää.
  • Postin kääntö ja muuttoilmoitus Digi- ja Väestötietovirastolle hoituvat helposti yhdellä kertaa Postin sivuilla.
  • Postin kääntämisen lisäksi uuden kodin osoite on hyvä ilmoittaa yrityksille, joilta saat laskuja. Monet yritykset päivittävät osoitetietoja väestötietojärjestelmästä, mutta varmistathan silti uuden osoitteen mm. lehtitilausten osalta.
  • Hanki muuttoauto ja muuttoapu ajoissa. Muuttofirmoilla saattaa olla kiireisiä aikoja, kuten viikonloput ja kuunvaihteet. Muuttopalveluita saattaa saada edullisemmin arkiaikaan ja keskellä viikkoa.
  • Sovi internet-yhteyden siirrosta ajoissa operaattorin kanssa, jotta saat samantien netin käyttöösi.
  • Omakotitaloon muuttaessasi tee tarvittavat sopimukset, kuten vedentoimitus-, sähkö- ja jätehuoltosopimukset. Jos talossa on öljylämmitys, tarkista öljyn määrä ja riittävyys.
  • Jos sinulla on kotivakuutus, tarkista vakuutusyhtiöltä, onko se riittävä uuteen asuntoon ja siirrä samalla vakuutus koskemaan uutta kotia.
  • Muistathan asunnon lisäksi tyhjentää ullakko- ja kellarikomeron sekä autotallin ja hoitaa tilojen loppusiivouksen

Sähkösopimus ja muutto – UKK

Sähkösopimus on hyvä hankkia uuteen asuntoon heti, kun muuttopäivä on selvillä. Samassa yhteydessä pystymme päättämään edellisen asunnon sähkösopimuksen halutulle päivälle (ulosmuutto tehdään aikaisintaan kuluvalle päivälle, joten takautuva poismuutto ei ole mahdollista). Uuden asunnon sähkösopimuksen alkamispäivän ei tarvitse olla sama kuin edellisen sähkösopimuksen päättymispäivä eli asiakkuudella voi olla samanaikaisesti useampi sopimus voimassa.

Jos muuttoajankohtaan on alle 5 arkipäivää, soitathan asiakaspalveluumme puh. (02) 880 0880.

Loppulasku toimitetaan samalla tavalla kuin sopimuksesi edellisetkin laskut. Muista siis ilmoittaa loppulaskullesi oikea postitusosoite. Jos olet saanut laskusi sähköisesti, suosittelemme silti ilmoittamaan uuden osoitetiedon, sillä mm. maksumuistutukset toimitetaan paperisesti.

Sähkösopimus päättyy aina muuton yhteydessä, olipa kyseessä määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Kun teet uuden sähkösopimuksen kanssamme, voimme lopettaa puolestasi myös vanhan sopimuksen riippumatta siitä minkä sähköyhtiön asiakas olet. Hoidamme samalla verkkopalvelusopimuksen aloituksen sähköverkkoyhtiölle. Muuttaessa sinun ei siis tarvitse tehdä muuta kuin tehdä uusi sähkösopimus kanssamme ja ilmoittaa edellisen sopimuksen lopetuspäivämäärä meille Online-palvelussa.