Siirry sisältöön

Aurinkopaneelit kotitalouteen

Haluaisitko nauttia itse tuotetusta sähköstä? Omavoima auttaa oman aurinkopaneelipaketin hankinnassa. Kauttamme saat avaimet käteen -ratkaisun edullisella osamaksulla, alkaen 54 euroa/kk. Kokemuksia Omavoiman aurinkovoimaloista voit lukea sivun lopusta.

Varaa aurinkosähkön ilmainen kartoituskäynti

Mikarasa

Mika Rasa

Aurinkovoimalat, sähköautojen latausasemat – Pirkanmaa (mm. Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Valkeakoski)

puh. 045 782 01602

Peter Kunze

Aurinkovoimalat, sähköautojen latausasemat – Satakunta ja Varsinais-Suomi (mm. Rauma, Turku, Laitila, Kaarina, Raisio)

puh. 050 348 9990

Asiakkailta kuultua Omavoimasta

Kilpailutimme aurinkopaneelit, mutta totesimme heti alkuunsa, että ei tässä mitään kyselemistä ole. Paikallisella kokonaisuus oli kohdallaan.

Myyntitilanteessa tarkasteltiin meidän sähkönkulutusta ja sen perusteella tehtiin aurinkosähköratkaisu, joka sopii mahdollisimman hyvin juuri meidän tarpeisiimme. Siinä onnistuttiin hyvin.

Miksi aurinkopaneelit Omavoimalta?

 • Luotettava paikallinen myyjä ja oma paikallinen asiantunteva asennusyhtiö
 • Kilpailukykyinen hinta ja edullinen rahoitus (alk. 54 euroa/kk, ei käsirahaa)
 • Naps-aurinkopaneelit ovat markkinoiden luotettavinta tekniikkaa
 • Laadukkaat invertterit, kiinnikkeet kotimaiset Orima Solar
 • Pitkät takuuajat ja maksuttomat kartoituskäynnit
 • Asennuksen osuus kotitalousvähennyskelpoinen

Yhteydenottolomake aurinkovoimala

Aurinkosähkön yhteydenottolomake

Haluan yhteydenoton aurinkosähköön liittyen.(Pakollinen)
Uutiskirjelupa(Pakollinen)
Tietojen käsittelylupa(Pakollinen)

Usein kysyttyä – aurinkopaneelit

Aurinkopaneelien huoltotarve on erittäin vähäinen ja aurinkopaneelit komponentteineen toimivat hyvin suomalaisissa olosuhteissa. Suosittelemme, että aurinkosähköjärjestelmälle tehdään vuosittain kevyt silmämääräinen tarkastus. Jos paneelien pinnalla on näkyvää pölyä tai likaa, voi ne aika ajoin varovasti pestä vedellä tai harjata pehmeällä harjalla. Paneelien päällä olevat lehdet ja risut on hyvä poistaa, sillä ne voivat estää paneeleita toimimasta optimaalisella tavalla.

Kyllä vain, itse asiassa aurinkopaneelit ovat parhaimmillaan viileässä ilmastossa ja ne tuottavat Suomessa sähköä vuosittain 9 kuukauden ajan. Aurinkosähköä tuotetaan eniten touko-elokuun välisenä aikana, mutta olosuhteista riippuen paneelit voivat tuottaa sähköä helmikuusta joulukuulle.

Kannattavuuteen vaikuttavat mm. järjestelmän mitoitus suhteessa kohteen kulutukseen, järjestelmän hinta sekä paneelien sijainti. Jotta investointi on kannattava, tulee järjestelmä mitoittaa tarkasti suhteessa omaan kulutukseen. Tällöin tuottaja voi hyödyntää suurimman osan aurinkosähköstä ja ylijäämäsähköä jää myytäväksi mahdollisimman vähän. Huomaathan, että jos ladattavan auton hankinta on todennäköistä tulevina vuosina, voi järjestelmän mitoitusta punnita myös tästä näkökulmasta. Tutustu aurinkovoimalalaskuriin tästä >>

Aurinkosähköjärjestelmän takaisinmaksuaika riippuu kulutuksesta ja järjestelmän koosta. Sähkönsiirtohinnat ovat useilla alueilla jatkuvassa nousussa, mikä nopeuttaa takaisinmaksua. Varsinkin talon jäähdyttäminen kesähelteillä on käytännössä ilmaista omalla aurinkosähköllä.

Omavoima on paikallisesti omistettu sähkönmyyjä, mutta myymme sähköä valtakunnallisesti ympäri Suomen.

Aurinkovoimaloiden ja latauspisteiden osalta palvelemme paikallisesti ensisijaisesti omistajiemme lähialueilla. Tampereen seudulla omistajamme ovat Leppäkoski Group ja Valkeakosken Energia. Aurinkosähköasioissa ja autojen latauspisteissä autamme Pirkanmaalla mm. seuraavilla paikkakunnilla Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Kangasala, Lempäälä, Valkeakoski, Ikaalinen, Parkano ja Jämijärvi.

Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella omistajamme ovat Rauman Energia ja VSV-konserni. Aurinkopaneelien ja latauslaitteiden osalta palvelemme mm. seuraavilla paikkakunnilla Rauma, Laitila, Turku, Raisio, Naantali, Paimio ja Kaarina.

Yhteystiedot sivulta löydät paikallisten palvelupisteidemme aukioloajat.

Taloudellisesta näkökulmasta tarkasteltuna on aina järkevin ratkaisu mitoittaa paneelijärjestelmä suhteessa omaan kulutukseen siten, että tuotettu sähkö käytetään itse. Huomioithan, että ilman aurinkosähkön varastoimiseen tarkoitettuja akkuja, käytetään aurinkosähköä aina juuri samaan aikaan, kun sitä tuotetaan.

Aurinkosähkön kannattavuus paranee koko Suomessa tammikuussa 2023, kun kaikkialla otetaan käyttöön tuntinetotus. Tuntinetotuksessa yhden tunnin aikana tuotetusta sähköstä vähennetään ensin saman tunnin aikana kiinteistössä kulutettu sähkö. Näin samalla tunnilla ei voi olla sekä sähkön ostoa, että myyntiä ja voimalan kannattavuus paranee säästyneiden sähkönsiirtomaksujen verran.

Paneelien asentamiseen tarvittavat luvat vaihtelevat sen mukaan mihin ja minkälaiseen rakennukseen laitteisto asennetaan. Lupa-asiat kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen projektin aloittamista kunnan rakennusvalvonnasta. Jos aurinkosähköjärjestelmä liitetään sähköverkkoon, tulee siitä tehdä aina ilmoitus paikalliselle verkkopalveluyhtiölle.

Ei, vaan käyttö on erittäin helppoa ja yksinkertaista. Saat asiantuntijoiltamme opastuksen käyttöönoton yhteydessä ja sen jälkeen sinun on helppo nauttia ekologisesta valinnastasi.

Paneelit 425 W (Trina Vertex S)

 • Tuotetakuu/materiaalitakuu 15 vuotta
 • Tehotakuu: 10 vuotta (90 % maksimaalisesta tehon tuotosta jäljellä)
 • Tehotakuu: 25 vuotta (84,8 % maksimaalisesta tehon tuotosta jäljellä)
 • Asennusmekaniikka Orima 30 vuotta

Invertterit:

 • Sungrow invertterit 5 vuotta

 • Goodwe invertterit 5 vuotta

 • Growatt invertterit 5 vuotta

Muiden aurinkovoimalan materiaalien osalta (esim. asennustyö) takuu on 2 vuotta.

Tehokkaampi paneeli mahdollistaa hyvän tuoton pienemmältä pinta-alalta, joten vastaus kysymykseen on täysin kohdekohtainen. Asiantuntijamme tärkein tehtävä on auttaa valitsemaan juuri sinulle sopivin ratkaisu.

Toki! Tarjoamme edullista rahoitusta. Asiakaspalvelumme kertoo lisää yksityiskohdista, mm. kotitalousvähennysmahdollisuudesta.

Vuoden 2023 aikana yksityishenkilöt saavat aurinkopaneelien asennustyön arvonlisäverollisesta hinnasta kotitalousvähennystä 40 %. Kotitalousvähennystä voi saada maksimissaan 2250 euroa vuodessa per henkilö. Edun voi hyödyntää yhdessä puolison kanssa, jolloin vähennysoikeus on 4500 euroa vuodessa. Voit lukea kotitalousvähennyksen ajankohtaiset tiedot suoraan Verohallinnon sivuilta.

Parhaan hyödyn aurinkosähköstä saa, kun tuotetun sähkön pystyy hyödyntämään kiinteistön omaan sähköntarpeeseen. Näin syntyy säästöä siirto- ja energiamaksuissa sekä veroissa. Aina kiinteistön sähkön tarve ei ole kuitenkaan yhtä suurta kuin sähköntuotanto. Tällöin Omavoima ostaa tuotannon ylijäämän mikrotuotannon ostosopimuksen mukaisesti. Myyntisähköstä saatava hyvitys on sidottu sähkön markkinahintojen kehitykseen.

Tämä huomioidaan kiinnikevalinnassa, joten paneelit on helppo irrottaa ja laittaa takaisin.

Aurinkosähköjärjestelmiä myydään pääsääntöisesti avaimet käteen -toimituksina. Usein suunnittelun ja rakentamisen lisäksi palveluun sisältyy tarvittavien lupa-asioiden selvittäminen.

Aurinkosähköjärjestelmän hankintaa suunniteltaessa tulee olla yhteydessä paikalliseen jakeluverkkoyhtiöön. Joissain kunnissa tulee hakea myös toimenpidelupa rakennusvalvonnalta. Tarjousta aurinkojärjestelmästä voi kysyä useammalta paneelitoimittajalta, sillä aurinkosähköjärjestelmien hinnoissa, takuuajoissa ja teknisissä ratkaisuissa voi olla suuriakin eroja

Kun aurinkosähköjärjestelmäsi on kytketty verkkoon, voit seurata voimalasi ylijäävän tuotannon määrää jakeluverkonhaltijan raportointipalvelusta. Verkkoyhtiöstä riippuen tuotantomääristä voi olla vähennetty samalla tunnilla itse kuluttamasi sähkö (tuntinetotus). Voit myös seurata aurinkovoimalan kokonaistuotantoa invertterin mittausdataan perustuvalla seurantatyökalulla suoraan puhelimen kautta.

Varmista jakeluverkonhaltijalta (paikallinen sähkön siirtoyhtiö) uuden aurinkovoimalan tuotannon käyttöpaikkatunnus (GSRN-numero). Tee sopimus ylijäämäsähkön myynnistä valitsemasi sähkönmyyjän kanssa ja toimita tuotannon käyttöpaikkatunnus (GSRN-nro) sähkönmyyjälle ylijäämäsähkön ostosopimusta varten. Muista toimittaa myös tilinumerosi, jotta saat hyvitysrahat suoraan tilillesi.

Aurinkopaneelien yhteishankinta taloyhtiöön on helpottumassa. Vuoden 2021 alusta alkaen taloyhtiöillä on ollut mahdollisuus aurinkosähkön hyvityslaskentaan. Hyvityslaskennan myötä taloyhtiön aurinkosähkötuotanto voidaan käyttää kiinteistön yleisten tilojen sekä yksittäisten asuinhuoneistojen sähkönkulutukseen. Hyvityslaskentapalvelu mahdollistaa taloyhtiön osakkaille suuremman hyödyn aurinkosähköinvestoinnista, kun kiinteistösähkön jälkeen ylijäävää aurinkosähkötuotantoa voidaan jyvittää pienentämään suoraan jokaisen asukkaan omaa sähkölaskua.

Taloyhtiöiden hyvityslaskentapalvelua tarjotaan toistaiseksi Suomessa jakeluyhtiökohtaisesti ja uusi malli tulee tarjolle kaikkialla Suomessa tulevien vuosien aikana. Taloyhtiöiden hankintapäätöksissä kannattaa kuitenkin jo varautua hyvityslaskennan mahdollisuuksiin, jos aurinkopaneeleita ollaan harkitsemassa.

Osa latauslaitteiden valmistajista tarjoaa oman tuotannon hyödyntämistä suoraan oman auton lataamisessa. Omavoiman latausratkaisujen osalta Go-e -laitteella tämä on mahdollista. Kysy lisää yhteydenottolomakkeella.

Aurinkopaneelit Tampereen seudulla omakotitalon katolla

Kokemuksia Omavoiman aurinkovoimaloista