Aurinkosähkön myynti verkkoon

Sähkön pientuottaja - ostamme sähkösi

Onko sinulla aurinkopaneelit katolla tai pienikokoinen oma tuulivoimala? Myy pientuotantosähköä Omavoimalle, me ostamme ylijäämäsähkösi kun et itse kuluta sitä. Jotta voimme ostaa tuottamasi sähkön, tulee sinulla olla voimassa oleva sähkönmyyntisopimus kanssamme. Helpoin tapa on solmia kanssamme sähkösopimus ja kertoa tilauslomakkeen lisätiedot kentässä haluavasi myydä meille itse tuottamaasi sähköä. Toimintaohjeet aurinkovoimalan hankkimiseen >>

OMA Mikrotuotannon korvaushinnat mikrotuottajalle, joka ei ole alv-velvollinen

Maksamamme korvaus perustuu pohjoismaisen sähköpörssin Suomen tuntihintoihin. Omavoiman tuntikohtainen hinta lasketaan kertomalla jokaisen tunnin sähköteho kyseisen tunnin arvonlisäverottomalla pörssihinnalla, josta on vähennetty 0,3 snt/kWh käsittelykuluina. Jos mikrotuottaja on alv-velvollinen, ostohintaan lisätään alv 24 %.

Omasta sähköntuotannosta saat suurimman hyödyn silloin kun käytät tuotetun sähkön itse, jolloin korvaat tuotannolla sähkön siirtomaksuja sekä sähköveroja. Jos tuotantoa on kuitenkin enemmän kuin kulutusta, Omavoima ostaa sähköverkkoon syöttämäsi sähkön.

Mikrotuotannolla tarkoitetaan asiakkaan omaan sähköverkkoon liitettyjä alle 50 kVA:n tehoisia tuotantolaitteistoja, kuten pientuulivoimaloita tai aurinkopaneeleita. Nämä voidaan liittää asiakkaan olemassa olevaan sähköliittymään, jos nykyinen liittymisteho on riittävä. Myöskään energiamittausta ei tarvitse uusia, vaan etäluettava mittari mittaa erikseen verkosta ostetun sähkön ja verkkoon syötetyn sähkön määrän.

Muistilista omaa sähköntuotantoa suunnittelevalle:

  • Selvitä tuotantolaitteiston toimittajan kanssa, että laitteen tekniset ominaisuudet vastaavat niille asetettuja vaatimuksia.
  • Selvitä tuotantolaitteiston rakentamisen lupa-asiat kunnan rakennusvalvonnan kanssa.
  • Tee jakeluverkonhaltijalle ilmoitus laitteiston liittämisestä mikrotuotantolaitteiston yleistietolomakkeella.
  • Jos laitteisto täyttää tekniset vaatimukset, tekee verkkoyhtiö tarvittavat päivitykset verkkosopimukseen sekä tietojärjestelmiin ja ilmoittaa, milloin laitteiston voi kytkeä toimintaan.
  • Jos aiot myydä ylijäämäsähköä verkkoon, tee sopimus tuotannon ostosta Omavoiman kanssa. Lisäksi oston  edellytyksenä on Omavoiman kanssa voimassaoleva sähkönmyyntisopimus samaan kohteeseen.

Lue blogitekstimme aurinkovoimalan hankkimisesta >>