Määräaikainen OMA 12 kk

OMA 12 kk sähkösopimus on vakaa valinta, sillä vuoden määräaikaisella sopimuksella sähkön hinta ja kuukausimaksu pysyvät muuttumattomina 12 kuukauden ajan.

Jos määräaikainen sähkösopimus kiinnostaa, huomaathan Priima-pörssisähkön, johon voit tehdä 3-21 kk pituisia määräaikaisia jaksoja oman valintasi mukaan. Priima-sopimuksella vaikutat itse hintaan kulutusvaikutuksella eli ajoittamalla sähkönkulutusta edullisemmille tuntihinnoille.

Miksi valita määräaikainen sähkösopimus?

  • Vakaa hinta koko sopimuskaudelle – energiamaksu ja perusmaksu pysyvät samoina
  • Sopii hyvin erilaisille lämmitysmuodoille – harkitse sähkölämmittäjänä kausisähköä tai yöpäiväsähköä
  • Päivitä sopimus uusiutuvasti tuotetuksi vihreäksi sähköksi +0,868 snt/kWh lisämaksulla
  • Ei sisällä kulutusvaikutusta, sähkönkulutuksen ajankohta ei vaikuta hintaan
Hinnat sis. alv 24%
Yleissähköenergiamaksu9,45 snt/kWh
perusmaksu3,95 €/kk
Kausisähkötalviarkipäivä13,90 snt/kWh
muu aika7,60 snt/kWh
perusmaksu4,95 €/kk
Yöpäiväsähköpäivä klo 7-2211,90 snt/kWh
yö klo 22-076,80 snt/kWh
perusmaksu4,95 €/kk

Usein kysyttyä määräaikaisista sopimuksista

Yleissähkö on mittaustapa eli sähkötariffi, jossa sähkön energiamaksu on vuorokauden ja vuodenajasta riippumatta aina sama. Yleissähkö sopii kerros- ja rivitaloasuntoihin, joissa ei ole sähkölämmitystä.

Kausisähkö-tuotteella on kaksi energian hintaa eli talviarkipäivä ja muu aika. Talviarkipäivä tarkoittaa arkipäiviä maanantaista lauantaihin aikavälillä 1.11.-31.3. Muun ajan hinnoittelu pätee talvikaudella sunnuntaisin ja aikavälillä 1.4.- 31.10. Kausisähkö sopii hyvin sähkölämmittäjille ja muille, joiden sähkön käyttö on suurta koko vuoden sähkönkulutus huomioiden.

Yöpäiväsähkö eli kaksiaikasähkö soveltuu sähkölämmittäjille ja asiakkaille, joiden sähkönkulutus painottuu klo 22 jälkeiseen aikaan. Sähkölämmittäjien ja sähköauton lataajien kannattaa tutustua Priima-pörssisähköön, sillä pörssisähkön tuntihinnat ovat yleensä edullisempia yöaikaan.

Sähkösopimus päättyy aina muuton yhteydessä, olipa kyseessä määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Kun teet uuden sähkösopimuksen kanssamme, voimme lopettaa puolestasi myös vanhan sopimuksen riippumatta siitä minkä sähköyhtiön asiakas olet.

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen lisäksi Suomessa yleisesti käytetty sähkösopimustyyppi on kahden vuoden määräaikainen sähkösopimus, jossa irtisanomismahdollisuutta ei ole. Muuttotilanteessa määräaikainen sähkösopimus voi kuitenkin päättyä ennen sopimuskauden loppumista.

Määräaikaisen sopimustyypin tunnuspiirteisiin kuuluu se, että sopimuskausi päättyy vasta sovitun määräajan umpeuduttua. Näin ollen, jos sopimus irtisanotaan ennen määräajan umpeutumista, on kyseessä sopimusrikkomus ja sopimuksen irtisanomista seuraa esimerkiksi sopimussakko.  Sopimussakosta huolimatta kuluttajalla säilyy oikeus irtisanoa määräaikainen sopimus, mutta tällöin kannattaa varautua maksamaan sopimussakko.

Yli kahden vuoden määräaikaisten sopimusten kohdalla kuluttajalla on oikeus irtisanoa sähkösopimus kahden vuoden sopimusajan jälkeen. Määräaikaisen sopimuksen jatkaminen uudella määräaikaisella sopimuksella ei ole sallittua ilman kuluttajan nimenomaista suostumusta.

Sopimussakko OMA 12 kk -sopimuksella määräytyy seuraavasti:
Jos asiakas purkaa määräaikaisen sopimuksen kesken sopimuskauden muista syistä kuin SME 2014 kohdissa 10.2.1 –10.2.5 on säädetty, on Myyjällä oikeus periä asiakkaalta sopimussakko. Sopimussakon suuruus lasketaan asiakkaan nykyisen sopimuksen arvonlisäverottoman energiamaksun ja purkuhetkellä tarjolla olevan vastaavan tuotteen arvonlisäverottoman energiamaksun erotuksesta. Tämä luku kerrotaan jäljellä olevan sopimuskauden arvioidulla kulutusennusteella. Kulutusennusteen perustana käytetään jakeluverkkoyhtiön sähkön myyjälle lähettämää vuosikulutusarviota. Sopimussakkolaskelmaan lisätään kulloinkin voimassa olevan arvonlisäverokannan mukainen arvonlisävero. Sopimussakko on kuitenkin aina vähintään 100 euroa (sis. alv 24 %).

Saat lähempänä sähkösopimuksen päättymistä meiltä uuden jatkotarjouksen jatkaaksesi haluamallasi sähkösopimuksella. Jos jatkosopimusta ei solmita, niin sähkösopimuksesi jatkuu toistaiseksi voimassa olevilla hinnoilla. Näin varmistamme jatkuvan sähkön toimituksen eikä käyttöpaikka jää sopimuksettomaan tilaan.

Helpoin tapa uusia tai päivittää olemassa olevaa Omavoiman sähkösopimusta on kirjautua Online-palveluun ja päivittää sopimus Omat tiedot-valikon kautta esitäytetyillä tiedoilla.