Siirry sisältöön

Valtakirjat sähkösopimusasioiden hoitamiseen

Toisinaan elämässä voi tulla vastaan tilanteita, joissa tarvitaan toisen henkilön apua asioiden hoitamiseen. Toisen henkilön puolesta asioimiseen tarvitaan aina kirjallinen valtuutus eli valtakirja. Valtakirjalla voidaan hoitaa sähkösopimus- ja laskutusasioita sekä mm. seurata kulutustietoja.

Voit täyttää mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla toimivan sähköisen valtakirjan suoraan alta löytyvästä linkistä. Sähköistä valtakirjaa ei tarvitse erikseen toimittaa meille, vaan se lähtee suoraan tunnistautumisen jälkeen asiakaspalvelun käsiteltäväksi. Jos et halua käyttää sähköistä valtakirjaa, voit myös tulostaa pdf-muotoisen valtakirjan ja lähettää sen meille alla olevien ohjeiden mukaan.

Toimita täytetty ja allekirjoitettu pdf-muotoinen valtakirja:

 • Sähköisesti Online-palvelun Ota yhteyttä -painikkeen kautta (Online-palveluun voi luoda tunnukset myös toisen puolesta asiointia varten, ilman Omavoiman asiakkuutta)
 • Postitse osoitteeseen Omavoima Oy, Asiakaspalvelu, Kairakatu 4 26100 Rauma
 • Voit myös tuoda valtakirjan suoraan paikalliselle palvelupisteelle

Englanninkielisen valtakirjapohjan löydät täältä.

Vinkit haastaviin elämäntilanteisiin ja kuolinpesän asiointiin

 • Puolison menehtyessä suosittelemme leskeä tekemään uuden sähkösopimuksen omalle nimelleen asuntoon. Tällöin voimassa oleva sopimus puretaan ja sähköasioiden hoitamiseen ei tarvita erillisiä valtuutuksia.
 • Emme valitettavasti saa tietoa asiakkaan menehtymisestä ennen kuin siitä meille erikseen ilmoitetaan. Tarvitsemme tiedon menehtymisestä, jotta voimme muuttaa asiakkuuden kuolinpesäksi ja tarpeen tullen voimme esim. purkaa sähkösopimuksen.
 • Kuolinpesän osakkaat voivat tehdä uuden sähkösopimuksen yhden tai useamman osakkaan nimiin. Osakkaiden tehtävänä on sopia käytännön asioista mm. sähkölaskujen maksamisesta keskenään.
 • Avioeron sattuessa sähkösopimus on järkevintä purkaa ja asuntoon jäävän henkilön täytyy tehdä uusi sähkösopimus omalle nimelleen. Jos molemmat muuttavat asunnosta pois, tulee sähkösopimuksen purkaa se henkilö, jonka nimissä sähkösopimus on.
 • Jos useampi henkilö halutaan asiakkaaksi sopimukselle, sopimuksen pääasiakkaan on hyvä olla sopimusasioiden pääasiallinen hoitaja. Pääasiakas voi asioida helposti sähköisissä kanavissa ja pääsee sähkösopimuksen kaikki tiedot Online-palvelusta ilman erillistä yhteydenottoa asiakaspalveluun.

Valtakirja kuolinpesän asioiden hoitamiseksi

Kuolinpesän asioiden hoitamisesta päättävät kuolinpesän kaikki osakkaat. Huomioithan kuolinpesän asioiden hoitamisessa:

 • Kuolinpesän asioiden hoitamiseksi tulee täyttää ja allekirjoittaa valtakirja. Kuolinpesän osakkaat voivat valtuuttaa yhden tai kaksi henkilöä sähkösopimukseen liittyvien asioiden hoitamiseen. Kaikkien kuolinpesän osakkaiden tulee allekirjoittaa valtakirja.
 • Valtakirjan lisäksi tarvitaan ote perunkirjasta, josta selviää kuolinpesän osakkaat. Huom. Jos osakkaita on vain yksi, niin virkatodistus on riittävä dokumentti.

Valtakirja yrityksen tai taloyhtiön asioiden hoitamiseksi

Yrityksen tai taloyhtiön virallinen edustaja voi tehdä muutoksia sähkösopimusasioihin liittyen, mutta tarvitsemme asioiden hoitoa sekä raportointipalveluiden käyttöönottoa varten kirjallisen valtakirjan. Voimme myös pyytää kaupparekisteriotetta asioinnin varmentamiseksi. Valtakirjalla yritys/taloyhtiö antaa täydet valtuudet hoitaa kaikkia sähkönmyyntiin liittyviä asioita Omavoima Oy:n kanssa. Valtakirjan toimittamisen jälkeen voimme lisätä yrityksen tiedot Online-palveluun niihin oikeutetuille henkilöille.

Usein kysyttyä valtuuttamisesta

Rekisteröidy normaaliin tapaan Online-palveluun omia tietojasi käyttäen. Tämän jälkeen valtuutuksena käyttöön voit täyttää mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla toimivan sähköisen valtakirjan. Sähköistä valtakirjaa ei tarvitse erikseen toimittaa meille, vaan se käsitellään suoraan asiakaspalvelussamme. Viimeisenä voitte lähettää meille Onlinen-palvelun kautta viestin sähköisen valtakirjan täyttämisestä ja me lisäämme yrityksen/taloyhtiön tiedot suoraan käyttäjätilisi alle.

Lisätietoa valtakirjaan liittyvistä asioista saatte täältä.

Toisen henkilön puolesta asioimiseen tarvitaan aina kirjallinen valtuutus eli valtakirja. Valtakirjalla toinen henkilö voi hoitaa sähkösopimus- ja laskutusasioita sekä mm. seurata kulutustietoja. Voit täyttää mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla toimivan sähköisen valtakirjan tästä.

Tarkemmin valtakirjaan liittyvistä asioista voit lukea täältä.

Kuolinpesän asioiden hoitamisesta päättävät kuolinpesän kaikki osakkaat. Nämä seuraavat asiat tulee huomioida kuolinpesän asioiden hoitamisessa:

 • Kuolinpesän asioiden hoitamiseksi tulee täyttää sähköinen valtakirja. Kuolinpesän osakkaat voivat valtuuttaa henkilön sähkösopimukseen liittyvien asioiden hoitamiseen. Kaikkien kuolinpesän osakkaiden tulee allekirjoittaa valtakirja.
 • Valtakirjan lisäksi tarvitaan ote perunkirjasta, josta selviää kuolinpesän osakkaat. Huom. jos osakkaita on vain yksi, niin virkatodistus on riittävä dokumentti.

Kuolinpesän asioiden hoitamiseen voit tutustua tarkemmin täältä.