Siirry sisältöön

Sähkösopimus paikalliselta

Sähkösopimus kotiin tai vapaa-ajan asunnolle paikalliselta pirkanmaalaiselta sähkönmyyjältä. Tarjolla Priima-pörssisähkö, toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus sekä määräaikainen sähkösopimus. Aurinkovoimalan omistajana voit myydä ylijäämäsähkösi OMA Mikrotuotanto -aurinkosähkösopimuksella.

Sähkösopimus Tampereelle tai muualle Pirkanmaalle paikalliselta Omavoimalta

Etsinnässä sähkösopimus Tampereelle tai lähikuntiin? Pirkanmaalainen paikallinen Omavoima myy sähköä kaikkialle Suomeen, olipa etsinnässä sähkösopimus kotiin tai yrityssähkösopimus. Omavoiman omistavat Tampereen seudulla Leppäkoski Group ja Valkeakosken Energia. Omavoiman palvelupisteet sijaitsevat Ikaalisissa, Valkeakoskella ja Ylöjärvellä, joissa autamme tarvittaessa henkilökohtaisesti sähkösopimuksen solmimisessa, pörssisähkön ohjauspalvelun käyttöönotossa, aurinkovoimalan hankinnassa tai latausaseman kartoituksessa.
Omavoiman Tampereen lähiseudun paikallistapahtumat löydät sivun lopusta – tule tapaamaan meitä.

Paikallinen tekee hyvää – sähkösopimusvinkit

Paras sähkösopimus juuri sinulle? Sähkösopimuksen solmiminen verkossa voi olla parilla klikillä hoidettu, mutta miten valita oikea sähkösopimus omaan sähkönkulutukseen sopien? Kun etsit sähkösopimusta Tampereen alueelle tai muualle Pirkanmaalle:

 • Selvitä mitä nyt maksat sähköstäsi ja mieti sähkösopimukselta odotat.
 • Kuluuko sähköä vuositasolla paljon? Käytätkö sähköä myös talon lämmitykseen vai onko sähkönkulutus pientä?
 • Miten sähkönkulutus jakautuu vuodenajoittain tai vuorokauden sisällä?
 • Haluatko seurata sähkön tuntihintaa ja ajoittaa sähkönkulutusta pörssihintojen mukaan?
 • Onko sinulle paras sähkösopimus vakaahintainen määräaikainen?

Omavoiman nykyasiakkaana löydät Priima-sopimuksen hinnoittelussa huomioitavan kulutusvaikutuslukusi ja sähkönkulutustietosi Online-palvelusta.

Sähkösopimus kotiin

Tampereen seudun paikallistapahtumat

Omavoiman palvelupisteet sijaitsevat Ikaalisissa, Valkeakoskella ja Ylöjärvellä, joilla autamme yhteistyössä paikallisten omistajiemme kanssa. Palvelupisteiden lisäksi osallistumme paikallisiin tapahtumiin, jonne voit tulla tapaamaan meitä sähkösopimusasioissa, aurinkopaneeleihin liittyen tai sähköauton latauskartoitusta koskien.

Menneet tapahtumat Pirkanmaalla
 • Asta – sisustus- ja rakennusmessut Tampereen Messu- ja urheilukeskus la-su 2.-4.2.2024
 • Messut Nokialla, la-su 18.-19.5.2024 Kattokeskus Areena Nokia, tapahtuma avoinna la klo 10-17 ja su klo 10-16. Omavoimalla yhteisosasto Leppäkosken kanssa.
 • Ylöjärven Markkinat la 25.5.2024, klo 9-15, Kauppakeskus Elon piha, Elotie 1, Ylöjärvi, osastonumero 75.
 • Valkeakosken Markkinat, 5.-6.6.2024 Valtakatu 9, Valkeakoski. Olemme mukana tapahtumassa yhdessä Valkeakosken Energian kanssa.
Tulevat tapahtumat Tampereen seudulla
 • Naisten superpesisottelu 8.6.2024 klo 17 Ikaalisissa, Tampereen Manse PP vs Lapuan Virkiä. Tapahtumapaikkana Ikaalisten pesäpallostadion, olemme otteluisäntinä paikalla yhdessä Leppäkosken kanssa.
 • Talonäyttely Valkeakoskella, 24.7.-4.8.2024 Juusonniityn asuinalue, Valkeakoski. Heinä-elokuun taitteeseen ajoittuva pientalotapahtuma järjestetään toista kertaa ja Omavoima sekä Valkeakosken Energia ovat tavattavissa yhteisosastolla.
 • Pirkanmaan taloyhtiöpäivä 22.10.2024 Tampere-talo

Sähkösopimus Tampere – usein kysytyt

Sähkönmyyntisopimuksen kotiin voit tehdä haluamasi sähkönmyyntiyhtiön kanssa. Sähkönmyynnissä ei ole aluerajoituksia eli kaikki sähkönmyyjät voivat myydä sähköä valtakunnallisesti ympäri Suomen.

Sähkönmyyntisopimuksella sovitaan sähköenergian hinnasta, joka koostuu sähkön hankinta- ja myyntikustannuksista. Sähkönmyyjä voi hankkia myymänsä sähkön muun muassa omilta tai toisten omistamilta voimalaitoksilta tai pohjoismaisesta sähköpörssistä, Nordpoolista. Myyntikustannuksilla tarkoitetaan laskutuksesta ja muusta asiakaspalvelusta sekä hallinnosta aiheutuvia kustannuksia.

Sähkönmyyntisopimuksen Tampereen seudulla ja muualla Pirkanmaalla voit tehdä haluamasi sähkönmyyntiyhtiön kanssa.

Asuinpaikkasi mukaan määräytyy sähkön jakeluverkkoyhtiö, jolta saat verkkopalvelulaskun sähkön siirrosta kuukausittain. Sähköverkkoyhtiötä et voi valita itse vaan se on sidottu asuntosi sijaintiin. Onko muutto Tampereelle edessä? Muuttaessasi Tampereelle tai muualle Pirkanmaalle sinun ei tarvitse tietää paikallisen sähköverkkoyhtiösi nimeä, sillä jakeluverkkosopimus hoidetaan kuntoon sähkönmyyjän toimesta samalla kun solmit sähkönmyyntisopimuksen.

Tee sähkösopimus

Jakeluverkkoyhtiöt Tampereen seudulla

Joidenkin Tampereen ympäryskuntien tai kaupunkien alueella voi olla useampaa jakeluverkonhaltijaa, jolloin sama paikkakunta voi olla mukana useamman sähköverkkoyhtiön toimialueen listauksessa. Pirkanmaalaisia sähköverkkoyhtiöitä ovat mm.

 • Leppäkosken Sähkö, jolla on sähkön jakeluverkkoa alueilla Hämeenkyrö, Ikaalinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kihniö, Kyröskoski, Parkano ja Ylöjärvi.
 • Valkeakosken Energia, jonka jakeluverkkoa löytyy alueilta Valkeakoski, Sääksmäki, Toijala, Viiala ja Kylmäkoski.
 • Elenia, joka toimii Pirkanmaalla paikkakunnilla Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.
 • Caruna, joka on sähköverkonhaltija Pirkanmaalla Sastamalassa.
 • Tampereen Energia sähköverkko, joka toimii Tampereen kaupunkialueella sekä osassa Pirkkalaa, Kangasalaa ja Lempäälää.

Omavoima on paikallisesti omistettu sähkönmyyjä, mutta myymme sähköä ja tarjoamme energiaohjauspalvelua valtakunnallisesti ympäri Suomen.

Aurinkovoimaloiden ja latauspisteiden osalta palvelemme paikallisesti ensisijaisesti omistajiemme lähialueilla. Tampereen seudulla omistajamme ovat Leppäkoski Group ja Valkeakosken Energia. Aurinkosähköasioissa ja autojen latauspisteissä autamme Pirkanmaalla mm. seuraavilla paikkakunnilla Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Kangasala, Lempäälä, Valkeakoski, Ikaalinen, Parkano ja Jämijärvi.

Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella omistajamme ovat Rauman Energia ja VSV-konserni. Aurinkopaneelien ja latauslaitteiden osalta palvelemme mm. seuraavilla paikkakunnilla Rauma, Laitila, Turku, Raisio, Naantali, Paimio ja Kaarina.

Yhteystiedot sivulta löydät paikallisten palvelupisteidemme aukioloajat.

Meillä Omavoimassa on johtoajatuksina ystävällinen palvelu, luotettavuus ja vastuullisuus. Ja se, että paikallinen tekee hyvää.

Omavoimalle paikallisuutta on aito alueellinen läsnäolo, henkilökohtainen hyvä palvelu ja paikallinen omistus. Puhelinpalvelumme tavoitat nopeasti ja chat-linjoilla sinulle vastailee ihminen, ei robotti.

Näymme paikallisissa tapahtumissa ja tuemme paikallista toimintaa sponsoroimalla mm. lasten ja nuorten liikuntaa sekä alueellisia tapahtumia yhteistyössä omistajiemme kanssa.

Energiateollisuuden suosittelemissa sähkönmyyntiehdoissa (SME2014) edellytetään, että jos sähkönmyyntisopimus kotiin tehdään muutoin kuin kirjallisesti, myyjän tulee lähettää käyttäjälle sopimuksen vahvistusilmoitus laskutusosoitteeseen tai muuhun erikseen sovittuun osoitteeseen.

Vahvistusilmoituksessa kerrotaan sähkönmyyntisopimuksen voimaantulon ajankohta ja yksilölliset ehdot, mahdolliset hinnastot ja selvitys käyttäjän huomautusajasta. Huomautusaikana ostajan on huomautettava sellaisista vahvistuksen ehdoista tai hinnoista, joita hän pitää sovitun vastaisina.

Huomautusaika alkaa vahvistusilmoituksen päiväyksestä ja aikaa pyytää muutoksia vahvistukseen täytyy olla vähintään kolme viikkoa. Jos vahvistusilmoitus on kunnossa, eikä ehdoista tai hinnoista huomauteta kolmen viikon sisällä, astuu sähkösopimus voimaan vahvistuksen mukaisesti.

Lähetämme sopimustilauksen vahvistusilmoituksen joko postitse tai sähköpostitse sähkösopimustyypistä ja asiakkaan toiveesta riippuen. Vahvistuksen saapumisesta alkaen asiakkaillamme on 14 vrk:n peruutusoikeus.

Sähkösopimuksen peruutuksen syytä ei tarvitse ilmoittaa. Sopimuksen perumiseksi tarvitsemme asiakkaan nimen, lähi- ja postiosoitteen, puhelinnumeron ja mahdollisen sähköpostiosoitteen. Perumispäätöksestä voi ilmoittaa meille esimerkiksi kirjeellä postitse, soittamalla tai verkkosivuviestillä.

Huomaathan, että sähkömyyntisopimuksen perumalla sinulla ei ole voimassa olevaa myyntisopimusta, joka on sähköntoimituksen edellytys eli ilman myyntisopimusta emme voi toimittaa sinulle sähköä. Kun olemme vastaanottaneet perumisilmoituksen, niin sähkösopimus raukeaa. Jos olet pyytänyt sähköntoimituksen aloittamista ennen peruuttamisajan päättymistä, on sinun maksettava meille peruuttamisilmoituksen tekemiseen mennessä toimitetusta sähköstä sopimusvahvistuksen mukainen korvaus.

Sähkösopimuksen irtisanominen voi tulla ajankohtaiseksi sähkönmyyjän vaihtamisen tai muuton yhteydessä. Näissä tapauksissa uusi, valitsemasi sähkönmyyjä hoitaa yleensä kaikki käytännön järjestelyt, kuten vanhan sopimuksen purkamisen. Voit esimerkiksi valtuuttaa Omavoiman irtisanomaan vanhan sähkösopimuksesi, kun teet sähkösopimuksen kanssamme.

Jos taas olet esimerkiksi muuttamassa ulkomaille ja haluat pelkästään irtisanoa voimassa olevan sähkösopimuksen, etkä solmia uutta, voit olla yhteydessä meihin tai nykyiseen sähkönmyyjään ja irtisanoa sopimuksesi omatoimisesti. Irtisanomisen voi hoitaa puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Sähkömarkkinalain mukaan kuluttajalla on kahden viikon irtisanomisaika toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen kohdalla.

Sähkösopimus on hyvä hankkia uuteen kotiin heti, kun muuttopäivä on selvillä. Samassa yhteydessä pystymme päättämään edellisen asunnon sähkösopimuksen halutulle päivälle. Huomaathan että ulosmuutto tehdään aikaisintaan kuluvalle päivälle, joten takautuva poismuutto ei ole mahdollista.

Uuden asunnon sähkösopimuksen alkamispäivän ei tarvitse olla sama kuin edellisen sähkösopimuksen päättymispäivä eli asiakkuudella voi olla samanaikaisesti useampi sähkösopimus voimassa.

Jos muuttoajankohtaasi on alle 5 arkipäivää, soitathan asiakaspalveluumme puh. (02) 880 0880 joka palvelee arkisin klo 8-20. Huomaathan, että kesä-heinäkuussa autamme puhelimitse arkisin klo 8-16.

Kuluttajansuojalaki edellyttää tietosuojasyistä vahvaa tunnistautumista. Online-palvelussa tunnistaudutaan vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ennen sopimuksen tekoa.

Jos olet jo asiakkaamme, voit päivittää tai uusia sähkösopimuksen helposti Onlinessa, koska tietosi löytyvät esitäytettynä sopimuslomakkeelta.

Asutko omistajayhtiöidemme Leppäkosken Sähkön, Rauman Energian Sähköverkon, Vakka-Suomen Voiman tai Valkeakosken Energian sähkönjakeluverkon alueella? Verkkoyhtiöiden veloituksettoman palvelun avulla voit ohjata esim. lämminvesivaraajan menemään päälle aiemman klo 22 sijaan klo 01. Lue lisää maksuttomasta palvelusta jakeluverkkoyhtiön nimeä klikkaamalla.

Carunan alueella asuvien kuormanohjauspalvelusta lisätiedot täältä.

Jos asuinalueesi jakeluverkkoyhtiön ei tarjoa kulutuksen ohjauspalvelua, kannattaa tutustua esim. Shelly-merkkisiin älyreleisiin ja harkita laitteen asennuttamista sähkökeskukseen. Shelly-releiden omistajille tarjoamme energiaohjauspalvelua.

sähkösopimus kotiin Omavoimalta - oma aurinkovoimala

Aurinkopaneelit Tampereelle

Aurinkosähköä omalta katolta? Omavoimalta saat apua aurinkovoimalan hankintaan kotiin tai vapaa-ajan asunnolle. Huolellinen suunnittelu, ammattitaitoinen aurinkopaneelien asennus sekä kaikki tarvittava apu paikalliselta aurinkosähkön asiantuntijalta kuuluvat kokonaispakettiin. Aurinkopaneelien rahoitushinnat alkaen 54 euroa/kk.

Aurinkovoimaloiden ja latauspisteiden osalta palvelemme omistajiemme lähialueilla. Aurinkosähköasioissa ja autojen latauspisteissä autamme Pirkanmaalla mm. paikkakunnilla Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Kangasala, Lempäälä, Valkeakoski, Ikaalinen, Parkano, Vesilahti, Sastamala ja Jämijärvi. Pirkanmaalla voit pyytää veloituksettomalle aurinkopaneelien kartoituskäynnille Mika Rasaa.

Ajankohtaista