Siirry sisältöön

Aurinkopaneelit Tampere

Aurinkopaneelit Tampereen seudulla kotikatollesi asentaa paikallinen Omavoima. Asennamme aurinkovoimaloita koko Pirkanmaan alueella ja kauttamme saat aurinkopaneelipaketin edullisella osamaksulla.

Aurinkopaneelit Tampere ja muu Pirkanmaa

Aurinkopaneelit Tampereella ja muualla Pirkanmaalla järjestyvät paikallisen Omavoiman kautta. Omavoiman Tampereen alueen palvelupisteet löydät paikkakunnilta Ikaalinen, Valkeakoski sekä Ylöjärvi ja autamme toimipisteillä tarvittaessa henkilökohtaisesti aurinkopaneeliratkaisun mitoituksessa. Aurinkopaneelien tarjouskampanjassa saat aurinkopaneelit Tampereelle tai lähikuntiin avaimet käteen -ratkaisuna nyt alkaen 54 euroa/kk. Kokemuksia Omavoiman aurinkovoimaloista voit lukea sivun lopusta.

Oma aurinkovoimala 3,4 kWp
 • Aurinkopaneelit 8 kpl 425 W, kokonaisteho 3,4 kWp
 • Growatt 6 invertteri
 • Hinta 4290€ asennettuna – rahoituksella alkaen 54 €/kk
Oma aurinkovoimala 6,8 kWp
 • Aurinkopaneelit 16 kpl 425 W, kokonaisteho 6,8 kWp
 • Growatt 8 invertteri
 • Hinta 6850€ asennettuna – rahoituksella alkaen 83 €/kk

Asennuksen osuudesta on mahdollista hakea kotitalousvähennystä. Tilaa oma aurinkovoimala nyt – saat kätevästi kesän tuoton talteen. Aurinkovoimalalaskurilla voit testata minkä kokoinen aurinkopaneelit omalle katollesi sopisi.
Omavoiman on mukana Tampereen lähiseudun paikallistapahtumissa, voit tulla tapaamaan meitä aurinkosähkön tiimoilta myös kasvokkain.

Yhteydenottolomake aurinkosähköön

Aurinkosähkön yhteydenottolomake

Haluan yhteydenoton aurinkosähköön liittyen.(Pakollinen)
Uutiskirjelupa(Pakollinen)
Tietojen käsittelylupa(Pakollinen)

Varaa meiltä aurinkosähkön ilmainen kartoituskäynti

Mikarasa

Mika Rasa

Aurinkovoimalat, sähköautojen latausasemat – Pirkanmaa (mm. Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Valkeakoski)

puh. 045 782 01602

Peter Kunze

Aurinkovoimalat, sähköautojen latausasemat – Satakunta ja Varsinais-Suomi (mm. Rauma, Turku, Laitila, Kaarina, Raisio)

puh. 050 348 9990

Aurinkopaneelit Tampere ja muu Pirkanmaa – UKK

Aurinkopaneelien huoltotarve on erittäin vähäinen ja aurinkopaneelit komponentteineen toimivat hyvin suomalaisissa olosuhteissa. Suosittelemme, että aurinkosähköjärjestelmälle tehdään vuosittain kevyt silmämääräinen tarkastus. Jos paneelien pinnalla on näkyvää pölyä tai likaa, voi ne aika ajoin varovasti pestä vedellä tai harjata pehmeällä harjalla. Paneelien päällä olevat lehdet ja risut on hyvä poistaa, sillä ne voivat estää paneeleita toimimasta optimaalisella tavalla.

Kyllä vain, itse asiassa aurinkopaneelit ovat parhaimmillaan viileässä ilmastossa ja ne tuottavat Suomessa sähköä vuosittain 9 kuukauden ajan. Aurinkosähköä tuotetaan eniten touko-elokuun välisenä aikana, mutta olosuhteista riippuen paneelit voivat tuottaa sähköä helmikuusta joulukuulle. Asemoimalla paneelit sopivasti ilmansuuntiin, voidaan omaa tuotantoa saada lähes koko päivän ajalta.

Kannattavuuteen vaikuttavat mm. järjestelmän mitoitus suhteessa kohteen kulutukseen, järjestelmän hinta sekä paneelien sijainti. Jotta investointi on kannattava, tulee järjestelmä mitoittaa tarkasti suhteessa omaan kulutukseen. Tällöin tuottaja voi hyödyntää suurimman osan aurinkosähköstä ja ylijäämäsähköä jää myytäväksi mahdollisimman vähän. Huomaathan, että jos ladattavan auton hankinta on todennäköistä tulevina vuosina, voi järjestelmän mitoitusta punnita myös tästä näkökulmasta.

Tutustu aurinkopaneelilaskuriin tästä

Aurinkosähköjärjestelmän takaisinmaksuaika riippuu kulutuksesta ja järjestelmän koosta. Sähkönsiirtohinnat ovat useilla alueilla jatkuvassa nousussa, mikä nopeuttaa takaisinmaksua. Varsinkin talon jäähdyttäminen kesähelteillä on käytännössä ilmaista omalla aurinkosähköllä.

Taloudellisesta näkökulmasta tarkasteltuna on aina järkevin ratkaisu mitoittaa paneelijärjestelmä suhteessa omaan kulutukseen siten, että tuotettu sähkö käytetään itse. Huomioithan, että ilman aurinkosähkön varastoimiseen tarkoitettuja akkuja, käytetään aurinkosähköä aina juuri samaan aikaan, kun sitä tuotetaan. Kotiautomaation avulla aurinkoisien päivien ylituotantoa on mahdollista ohjata sähköauton akustoon tai lämmittää lämminvesivaraajan vettä, jos muuta kulutusta ei aurinkoiseen aikaan juuri ole.

Aurinkosähkön kannattavuus parani koko Suomessa tammikuussa 2023, kun kaikkialla otetaan käyttöön tuntinetotus. Tuntinetotuksessa yhden tunnin aikana tuotetusta sähköstä vähennetään ensin saman tunnin aikana kiinteistössä kulutettu sähkö. Näin samalla tunnilla ei voi olla sekä sähkön ostoa, että myyntiä ja voimalan kannattavuus paranee säästyneiden sähkönsiirtomaksujen verran.

Aurinkopaneelien asentamiseen Tampereen seudulla tarvittavat luvat vaihtelevat sen mukaan mihin ja minkälaiseen rakennukseen aurinkosähkölaitteisto asennetaan. Lupa-asiat kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen projektin aloittamista oman kunnan rakennusvalvonnasta. Alla kuntakohtaisia linkkejä rakennusvalvonnan sivuille.

Aurinkopaneelit Ylöjärvi – toimenpideluvat

Aurinkopaneelit Nokia – rakennusvalvonta UKK

Aurinkopaneelit Tampere – rakentamisen lupa-asiat

Jos aurinkosähköjärjestelmä liitetään sähköverkkoon, tulee siitä tehdä aina ilmoitus paikalliselle verkkopalveluyhtiölle. Jakeluverkkoyhtiökohtaiset ohjeet löytyvät kysymyspalstan alapuolelta.

Paneelit 425 W (Trina Vertex S)

 • Tuotetakuu/materiaalitakuu 15 vuotta
 • Tehotakuu: 10 vuotta (90 % maksimaalisesta tehon tuotosta jäljellä)
 • Tehotakuu: 25 vuotta (84,8 % maksimaalisesta tehon tuotosta jäljellä)
 • Asennusmekaniikka Orima 30 vuotta

Invertterit:

 • Sungrow invertterit 5 vuotta

 • Goodwe invertterit 5 vuotta

 • Growatt invertterit 5 vuotta

Muiden aurinkovoimalan materiaalien osalta (esim. asennustyö) takuu on 2 vuotta.

Toki! Tarjoamme edullista rahoitusta. Asiakaspalvelumme kertoo lisää yksityiskohdista, mm. kotitalousvähennysmahdollisuudesta.

Vuoden 2024 aikana yksityishenkilöt saavat aurinkopaneelien asennustyön arvonlisäverollisesta hinnasta kotitalousvähennystä 40 %. Kotitalousvähennystä voi saada maksimissaan 2250 euroa vuodessa per henkilö. Edun voi hyödyntää yhdessä puolison kanssa, jolloin vähennysoikeus on 4500 euroa vuodessa. Voit lukea kotitalousvähennyksen ajankohtaiset tiedot suoraan Verohallinnon sivuilta.

Parhaan hyödyn aurinkosähköstä saa, kun tuotetun sähkön pystyy hyödyntämään kiinteistön omaan sähköntarpeeseen. Näin syntyy säästöä siirto- ja energiamaksuissa sekä veroissa. Aina kiinteistön sähkön tarve ei ole kuitenkaan yhtä suurta kuin sähköntuotanto. Tällöin Omavoima ostaa tuotannon ylijäämän mikrotuotannon ostosopimuksen mukaisesti. Myyntisähköstä saatava hyvitys on sidottu sähkön markkinahintojen kehitykseen.

Tämä huomioidaan kiinnikevalinnassa, joten paneelit on helppo irrottaa ja laittaa takaisin.

Aurinkosähköjärjestelmiä myydään pääsääntöisesti avaimet käteen -toimituksina. Usein suunnittelun ja rakentamisen lisäksi palveluun sisältyy tarvittavien lupa-asioiden selvittäminen.

Aurinkosähköjärjestelmän hankintaa suunniteltaessa tulee olla yhteydessä paikalliseen jakeluverkkoyhtiöön. Joissain kunnissa tulee hakea myös toimenpidelupa rakennusvalvonnalta. Tarjousta aurinkojärjestelmästä voi kysyä useammalta paneelitoimittajalta, sillä aurinkosähköjärjestelmien hinnoissa, takuuajoissa ja teknisissä ratkaisuissa voi olla suuriakin eroja

Kun aurinkosähköjärjestelmäsi on kytketty verkkoon, voit seurata voimalasi ylijäävän tuotannon määrää jakeluverkonhaltijan raportointipalvelusta. Verkkoyhtiöstä riippuen tuotantomääristä voi olla vähennetty samalla tunnilla itse kuluttamasi sähkö (tuntinetotus). Voit myös seurata aurinkovoimalan kokonaistuotantoa invertterin mittausdataan perustuvalla seurantatyökalulla suoraan puhelimen kautta.

Varmista jakeluverkonhaltijalta (paikallinen sähkön siirtoyhtiö) uuden aurinkovoimalan tuotannon käyttöpaikkatunnus (GSRN-numero). Tee sopimus ylijäämäsähkön myynnistä valitsemasi sähkönmyyjän kanssa ja toimita tuotannon käyttöpaikkatunnus (GSRN-nro) sähkönmyyjälle ylijäämäsähkön ostosopimusta varten.

Aurinkopaneelien yhteishankinta taloyhtiöön on helpottumassa. Vuoden 2021 alusta alkaen taloyhtiöillä on ollut mahdollisuus aurinkosähkön hyvityslaskentaan. Hyvityslaskennan myötä taloyhtiön aurinkosähkötuotanto voidaan käyttää kiinteistön yleisten tilojen sekä yksittäisten asuinhuoneistojen sähkönkulutukseen. Hyvityslaskentapalvelu mahdollistaa taloyhtiön osakkaille suuremman hyödyn aurinkosähköinvestoinnista, kun kiinteistösähkön jälkeen ylijäävää aurinkosähkötuotantoa voidaan jyvittää pienentämään suoraan jokaisen asukkaan omaa sähkölaskua.

Taloyhtiöiden hyvityslaskentapalvelua tarjotaan toistaiseksi Suomessa jakeluyhtiökohtaisesti ja uusi malli tulee tarjolle kaikkialla Suomessa tulevien vuosien aikana. Taloyhtiöiden hankintapäätöksissä kannattaa kuitenkin jo varautua hyvityslaskennan mahdollisuuksiin, jos aurinkopaneeleita ollaan harkitsemassa.

Osa latauslaitteiden valmistajista tarjoaa oman tuotannon hyödyntämistä suoraan oman auton lataamisessa. Omavoiman latausratkaisujen osalta Go-e -laitteella tämä on mahdollista.

Kysy lisää yhteydenottolomakkeella.

 

Aurinkovoimala Tampereen seudulla – sähköverkkoon liittyminen

Sähkön jakeluverkkoyhtiöillä voi olla toisistaan poikkeavia käytäntöjä aurinkopaneelien kytkemisen suhteen. Alla olevista linkeistä saat lisätietoa aurinkovoimalan jakeluverkkoon kytkemisestä ja tuotannon käyttöpaikkatunnuksesta (GSRN-numerosta), jota tarvitaan ylijäämätuotannon ostosopimukseen.

 • Leppäkosken Sähkö, jolla on sähkön jakeluverkkoa alueilla Hämeenkyrö, Ikaalinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kihniö, Kyröskoski, Parkano ja Ylöjärvi.
 • Valkeakosken Energia, jonka jakeluverkkoa löytyy alueilta Valkeakoski, Sääksmäki, Toijala, Viiala ja Kylmäkoski.
 • Elenia, joka toimii Pirkanmaalla paikkakunnilla Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.
 • Caruna, joka on sähköverkonhaltija Pirkanmaalla Sastamalassa.
 • Tampereen Energia sähköverkko, joka toimii Tampereen kaupunkialueella sekä osassa Pirkkalaa, Kangasalaa ja Lempäälää.

Kokemuksia Omavoiman aurinkovoimaloista