Energiaa omalta katolta – haastattelussa Mika Rasa

Haastattelu on julkaistu Omavoiman asiakaslehden vuoden 2022 ensimmäisessä numerossa, joka ilmestyi 6.4.2022.

Haastattelussa Mika Rasa – Omavoiman aurinkovoimaloiden asiantuntija

Kevätauringon sulattaessa lumia saattaa mieleen hiipiä aurinkopaneelien hankinta. Haastattelimme Pirkanmaalla aurinkosähköasioissa asiakkaitamme auttavaa Mika Rasaa. Mika toimii aurinkovoimaloiden asiantuntijana mm. Tampereen, Ylöjärven, Ikaalisten, Parkanon, Nokian ja Valkeakosken alueella.

Mitä kuuluu tyypilliseen päivääsi?

Aurinkosähköstä kiinnostuneiden asiakkaiden kontaktointi ja asiakastapaamisten sopiminen. Asiakaskäynnillä mietimme yhdessä parhaan kokonaisuuden asiakkaan tarpeeseen eli käymme läpi millainen kokonaisuus toimii asiakkaan sähkönkulutuksella ja kattoprofiililla, jotta aurinkovoimalasta saadaan maksimaalinen hyöty.

Mitä on hyvä huomioida aurinkoenergiaan siirtymisessä?
  • Aurinkovoimalan järkevä mitoitus suhteessa kulutettavaan sähköön. Paneeleita voidaan asentaa lisää myös jälkikäteen, jos sähkönkulutus kasvaa esim. sähköauton lataamisen vuoksi.
  • Aurinkoenergiaan siirtymällä on helppo ottaa askel kohti omavaraisuutta. Lisäksi aurinkopaneelit ovat äänetön, saasteeton, kestävä ja lähes huoltovapaa energiaratkaisu.
Minkä myytin haluaisit murtaa aurinkopaneeleihin liittyen?

Aurinkoenergiaan siirtyminen ei ole enää vain ideologinen arvovalinta. Takaisinmaksuajat lyhenevät ja aurinkosähkön valinta alkaa olla järkevää myös taloudellisesti.

Viisi nopeaa faktaa Mikasta
  • Mämmi vai pasha – Pasha
  • Siivet vai mustamakkara – Siivet
  • Kesä vai talvi – Kesä
  • Pienenä minusta piti tulla: Poliisi
  • Bravuurini keittiössä: Uunilohi pestolla ja perunamuusilla

Testaa laskurilla millaiset aurinkopaneelit omalle katollesi sopivat

Aurinkopaneeliasioissa sinua auttavat Tampereen seudulla sekä Pirkanmaalla Mika Rasa (vas.) ja Satakunnassa sekä Varsinais-Suomessa Peter Kunze (oik.).