Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee kotitalousasiakkaita numerossa (02) 880 0 880 ja yritysasiakkaita numerossa (02) 850 6003 arkisin klo 8-20.

Puhelinpalvelun ruuhkan vuoksi suosittelemme sähköistä asiointia. OMA Online -palvelussa voit tehdä muuttoilmoituksen, seurata kulutustietojasi sekä tarkastaa sopimustietosi. Laskun maksamiseen liittyvät asiat kuten laskukopiot tai eräpäivän siirrot hoituvat suoraan Oma Lowell -palvelussa. Priima-asiakkaille on oma Live-palvelu.

Lue usein kysytyt kysymykset ja vastaukset mm. sähkölaskua, aurinkovoimaloita ja Priima-pörssisähköä koskien. Katso vinkit myös OMA Onlinen ja Priiman Live-palvelun käyttöön.

Haluatko sähkösopimuksen edullisesti heti, esimerkiksi uuteen asuntoon? Tarkista, miten se onnistuu. Klikkaa ja hoida homma helposti ✅

Voit hoitaa laskun maksamiseen liittyvät asiat helposti suoraan laskutuskumppanimme Lowell Oy:n kanssa tai sähköisessä Oma Lowell -palvelussa. Laskun sisältöä tai käytetyn energian määrää koskevissa kysymyksissä autamme asiakaspalvelussamme arkisin klo 8-20.

Katso Omavoiman asiakaspalvelun ja henkilökunnan yhteystiedot sekä paikallisten palvelupisteiden aukioloajat.

Lännen Omavoima Oy on Rauman Energia Oy:n ja Vakka-Suomen Voima Oy:n yhdessä 1.1.2009 perustama sähkönmyyntiyhtiö. Omavoima laajeni Pirkanmaalle 1.1.2022 jolloin uusiksi osakkaiksi tulivat Leppäkosken Energia ja Valkeakosken Energia. Samalla nimi muuttui Lännen Omavoimasta Omavoimaksi.

Omavoiman sähkösopimusten tuotekohtaiset ehdot sekä yleiset sähkönmyyntiehdot SME 2014. Sivulta löytyy myös asiakasrekisteriseloste ja hieman lisätietoa sähkömarkkinoista.