Laskutus

Laskun maksamiseen liittyvät asiat 

Voit hoitaa laskun maksamiseen liittyvät asiat helposti suoraan laskutuskumppanimme Lowell Oy:n kanssa. Laskun sisältöä tai käytetyn energian määrää koskevissa kysymyksissä autamme asiakaspalvelussamme arkisin klo 8-20.

Lowell Suomi Oy
puh (02) 2700 390
laskutus(a)lowell.com
avoinna ma-pe klo 8-20, la klo 10-15
sähköinen asiointikanava oma.lowell.fi/laskutus

Maksuttomassa Oma Lowell -palvelussa voit

  • tarkastella laskutietojasi ja selata laskuarkistoa sekä ladata laskukopion pdf-muodossa

  • siirtää sähkölaskusi eräpäivää

  • hoitaa myöhässä olevan maksun tai perintäasian kuntoon (Oma Lowell Perintä)

Jos laskua ei Lowellin tietojen mukaan maksettu, kun eräpäivästä on kulunut noin viikko, voit saada Lowellilta muistutustekstiviestin. Maksamalla erääntyneen sähkölaskun heti muistutuksen saatuasi, vältyt mahdollisilta lisäkuluilta. 

Lähetämme asiakkaillemme sähkölaskuja kerran kuussa ja mittaamme sähkönkulutuksesi etäluettavalla sähkömittarilla tunneittain. Laskuerittelystä näet laskutusjakson kulutuksen ja laskujen suuruus vaihtelee toteutuneen sähkönkäytön mukaan. Sähkölämmittäjän kesäajan laskut ovat tästä syystä merkittävästi talvikauden sähkölaskuja pienempiä. Kaikki usein kysytyt kysymykset sähkölaskuista löydät täältä >>

Sähkölaskun lukuohje >>

Laskulla näkyvät käyttöpaikkatunnukset korvataan GSRN-tunnuksilla

Energia-alan siirtyessä helmikuussa 2022 koko Suomen tasolla yhteisen datahubin käyttöön, muutttuivat myös laskulla näkyvät tiedot käyttöpaikkatunnuksen osalta. Vanhat käyttöpaikkatunnukset korvataan uusilla 18 merkistä koostuvilla GSRN-tunnuksilla. Uudet ​GSRN-tunnukset muodostuvat kolmesta osasta; yritystunnisteesta, yksilöllisestä tunnuksesta ja tarkastusnumerosta. Viimeiset yhdeksän merkkiä ovat yksilöllisiä jokaisella käyttöpaikalla.

Sähkölaskun eräpäivä voi vaihdella kuukausittain

Aiemmin laskujemme eräpäivät ovat aina olleet kuukauden 23. päivä. Jatkossa eräpäivä voi vaihdella riippuen laskuntekopäivästä, eli esimerkiksi jos lasku tehdään kuun 3.päivä, siihen lasketaan +14 vuorokautta maksuaikaa, jolloin eräpäiväksi muodostuu 17.päivä.

Tilaa helppo e-lasku tai sähköpostilasku

E-lasku on turvallinen, helppo ja ympäristöystävällinen laskutustapa. Säästyt tili- ja vii­tenumeroiden näppäilyltä ja vain hyväksyntä verkko- tai mobiilipankissa riittää. Saat yksi­tyiskohtaisemmat ohjeet e-laskun tilaamiseen omasta pankistasi.

Tarjoamme laskutusvaihtoehtona myös sähköpostilaskua. Voit tilata sähkölaskusi sähköpostiisi pdf-tiedostona ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Sähkölaskuja toimitamme myös Omaposti-sovellukseen sekä Kivra-digipalveluun. Lue sähköisistä laskuista täältä >>

Omavoiman tilinumerot ja Y-tunnus

  • Y-tunnus: 2209312-1
  • Lounaisrannikon Osuuspankki FI56 5211 0320 0830 60
  • Länsi-Suomen Osuuspankki FI39 5630 0020 2667 78
  • Nordea FI81 1186 3000 1124 15
  • Sampo FI52 8200 4710 2773 39