Siirry sisältöön

Vaihda paperilasku e-laskuksi

Omavoiman sähkölaskun saat turvallisena, helppona ja luontoystävällisenä e-laskuna. Sähkölaskut saapuvat automaattisesti e-laskuina suoraan omaan verkkopankkiisi, josta niitä on helppo tarkastella, maksaa tai arkistoida. Huomaathan, että löydät sähkölaskujen pdf-kopiot Online-palvelusta, Omat tiedot-osiosta.

Yleisohjeet e-laskun käyttöönottoon

Pankista riippumatta saat e-laskun käyttöösi alla olevia yleisiä suuntaviivoja seuraten.

  • Kirjaudu verkkopankkiin ja etsi joko omasta verkkopankistasi tai Online-palvelusta uusin Omavoiman sähkönmyyntilasku.
  • Etsi sähkönmyyntilaskulta laskun viitenumero.
  • Etsi verkkopankista e-laskun tilaus tai tarkastele saapuneita e-laskuehdotuksia.
  • Valitse e-laskutilauksella laskuttajaksi Omavoima Oy ja lisää tunnistetiedoksi laskulta etsimäsi viitenumero.
  • Määrittele e-laskun hyväksymistapa. Voit hyväksyä jokaisen sähkölaskun aina erikseen tai valita automaattisen maksamisen.
  • Tarkista tilauksesi tiedot ja hyväksy e-laskun tilaus.
  • E-laskutilauksesi on valmis. Seuraava laskusi voi tulla vielä paperipostina, jos sähkölaskut ovat juuri lähteneet.
  • Jatkossa saat sähkölaskut suoraan omaan verkkopankkiisi.

Pankkikohtaiset e-laskuohjeet

Linkkejä seuraamalla pääset katsomaan pankkikohtaiset ohjeet e-laskun käyttöönottoon. Ohjeet avautuvat linkkiä painamalla uuteen selainikkunaan.

online asiointi omavoima

E-laskut usein kysytyt

E-lasku on hyvin turvallinen laskutusvaihtoehto, joka saapuu perille myös mahdollisten postinkulun katkosten aikaan. E-lasku toimitetaan aina suoraan omaan verkkopankkiin ja pankit tunnistavat e-laskun lähettäjän ja maksajan. Kun tilaat sähkölaskun e-laskuna, ovat laskun tiedot aina valmiiksi oikein syötettyinä eli maksu menee varmasti oikealle tilille.

Voit muokata e-laskun tietoja verkkopankissasi. Voit muuttaa esimerkiksi e-laskun maksutiliä tai aikaistaa eräpäivää. Voit myös muokata e-laskutilauksen asetuksia siten, että tietyn summan alittavat laskut menevät maksuun automaattisesti tietyltä tililtä, mutta rajaa suuremmat summat pitää hyväksyä erikseen.

Otettuasi digipostipalvelu-Kivran käyttöösi, saat automaattisesti kaikilta palvelun käyttöönottaneilta tahoilta postit Kivraan. Kivraan siirtyvät ainoastaan paperipostit ja esim. sähköpostilaskut, mutta olemassa olevat e-laskusopimukset eivät muutu. Jos haluat siirtää e-laskusi Kivraan, pitää e-laskusopimus purkaa erikseen.