Olemme nyt Omavoima

Lännen Omavoima laajenee Pirkanmaalle vuoden 2022 alusta alkaen. Rauman Energian ja Vakka-Suomen Voiman lisäksi yhtiön osakkaiksi tulevat Leppäkosken Energia ja Valkeakosken Energia, minkä myötä Lännen Omavoiman koko kasvaa noin kaksinkertaiseksi.

Ajankohtaista on myös käyttöönotettava datahub, joka tarkoittaa sähkönkäyttöpaikkojen kulutustietojen ja asiakastietojen siirtämistä yhteiseen valtakunnalliseen tiedonvaihtojärjestelmään. Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään? Koostimme alle kysymyksiä ja vastauksia asiakkaan näkökulmasta.

Muuttuuko Lännen Omavoiman nimi tai logo?

Olemme nyt ytimekkäämmin Omavoima ja logomme näyttää tältä:

Miksi Lännen Omavoimaan tulee uusia osakkaita?

Uusien osakkaiden ja kasvavien resurssien avulla pystymme ylläpitämään hintakilpailu­kykyämme ja tarjoamaan asiakkaillemme paikallisesti entistäkin parempia palveluja kiristyvässä kilpailutilanteessa. Isompana toi­mijana pystymme paremmin reagoimaan säh­könmyyntimarkkinoiden muutoksiin ja myös kehittämään uusia palveluja asiakkaillemme.

Säilyykö tiivis yhteistyö omistajayhtiöiden kanssa edelleen?

Kyllä. Tutut paikalliset energiayhtiöt jatka­vat kuten ennenkin tarjoten omia sekä Län­nen Omavoiman palveluja tutuista puhelinnumeroista ja asiakaspalvelupisteistä.

Onko Omavoima enää jatkossa paikallinen?

Paikallisuus on keskeinen osa uudistuvan Omavoiman strategiaa. Haemme valta­kunnallisesti kasvua sähkönmyynnissä, mutta pidämme jatkossakin vahvasti kiinni paikal­lisuudesta. Kaikkia osakkaita yhdistää hyvä palvelu, luotettavuus ja vastuullisuus, joka ilmenee asiakkaille tutuissa asiakaspalvelu­kanavissa ja ­pisteissä.

Miten tiedän, mistä yhtiöstä saan tarvitsemani palvelun?

Saat kaikki palvelut tutuista asiakaspalvelu­numeroista tai paikallisista palvelupisteistä. Omavoima tarjoaa sähkönmyynnin lisäksi aurinkopaneeleita ja sähköautojen la­tausratkaisuja. Paikallisilla omistajayhtiöillä on lisäksi omilla alueillaan tarjolla muun muassa kaukolämpöpalvelut, valokuitu­ratkaisut ja sähköverkkopalvelut.

Mikä on datahub?

Sähkönkäyttöön liittyviä tietoja, kuten säh­könkäyttöpaikan kulutustiedot ja käyttöpai­kan asiakastiedot, tullaan sähkömarkkinalain mukaisesti siirtämään yhteiseen tiedonvaih­tojärjestelmään, datahubiin. Yhteinen jär­jestelmä parantaa sähkönkäyttäjän saamaa palvelua tiedonvaihdon eri osapuolten välillä ollessa reaaliaikaista. Koostimme toiseen artikkeliin lisätietoa datahubista, lue artikkeli tästä.

Toimiiko OMA Online jatkossa kuten ennenkin?

OMA Online tulee toimimaan jatkossa Lännen Omavoiman asiakkaille kuten ennenkin. Valitettavasti siirtymäaikana marras-joulukuussa palvelu on pois käytöstä arviolta viikolle 1 asti.