Siirry sisältöön

Tietoa Omavoiman myymän sähkön tuotantotavoista ja alkuperästä

Laskemme myymämme sähkön tuotantomuotojakauman heti, kun Energiavirasto kertoo Suomessa käytetyn varmentamattoman sähkön tuotantojakauman. Sähkönmyyjien tulee käyttää jäännösjakaumaa alkuperältään tuntemattomalle sähkölle sekä varmentamattomalle uusiutuvalle sähkölle. Energiavirasto ilmoittaa jäännösjakauman vuosittain 30.6. mennessä. Tämä jäännösjakauman odottelu voi johtaa siihen, että esim. huhtikuussa 2024 sivuillamme ja sähkölaskullasi näkyy edelleen vuoden 2022 tuotantotiedot.

Omavoiman sähkösopimuksilla Priima-pörssisähkö ja yrityksille tarkoitettu Priimaplus-sähkö on mahdollista päivittää uusiutuvasti tuotetuiksi alkuperälisämaksun avulla. Myös muut kotitalouksille tarkoitetut sähkösopimukset on mahdollista muuttaa uusiutuvasti tuotetuiksi OMA Vihreä -lisämaksulla, joka perustuu kulutetun sähkön määrään (snt/kWh).

Omavoiman myymän sähkön tuotantojakauma vuonna 2023

TuotantomuotoMäärä prosenteissa
Fossiiliset tuotantotavat69,0%
Uusiutuvat tuotantotavat13,4%
Ydinvoima17,6%

Omavoiman myymän sähkön ominaispäästökerroin vuodelle 2023 oli 476,05 g CO2/kWh. Jos asiakas ostaa sähkönsä alkuperätakuilla varmennettuna, on ominaispäästökerroin 0 g CO2/kWh.