Siirry sisältöön

Latauslaite kotitalouteen

Haluaisitko ladata kotona helposti täyssähköautoa tai hybridiautoa? Omavoima auttaa oman latauslaitteen hankinnassa. Kauttamme saat avaimet käteen -asennuksen, alkaen 499 euroa (sis. alv 24%).

Muistilista latauslaitteen hankintaan

 • Mikä on kiinteistön pääsulakkeen koko? (tämä tieto löytyy yleensä sähkösopimukselta)
 • Halutaan auton lataamista ohjata pörssisähkön hinnan mukaan?
 • Halutaanko latausvirtaa säätää automaattisesti, jotta pääsulakekokoa ei tarvitse kasvattaa tai oman aurinkovoimalan tuotantoa voidaan hyödyntää auton lataamiseen?
 • Millaiseen paikkaan latauspiste halutaan asentaa? Mikä on asennuspaikan etäisyys sähkökaapista?
 • Onko asennuspaikalla saatavilla Wifi-yhteys? Löytyykö latauspaikalla valmiiksi CEE16A tai 32A punainen voimavirtapistorasia?
 • Sähkökaapin nykytilanne: mahtuuko sähkökaappiin lisäkomponentteja?

Yhteydenottopyyntö latauslaitteisiin liittyen

Kotilatauslaitteiden yhteydenottopyyntö

Haluan yhteydenoton kotilatauslaitteesta.(Pakollinen)
Pudota tiedostot tähän tai
Max. tiedoston koko: 1 GB, Max. tiedostot: 2.
  Uutiskirjelupa(Pakollinen)
  Tietojen käsittelylupa(Pakollinen)

  Usein kysyttyä sähköauton lataamisesta

  Latauksen kesto riippuu monesta eri tekijästä, kuten latauspisteen tehosta ja auton kyvystä ottaa vastaan tehoa.

  Ladattavat hybridit on varustettu Type 2 -latausliitännällä, jolla saavutetaan noin 3,6 kW:n latausteho. Tällöin lataaminen tyhjästä täyteen kestää muutaman tunnin. Joissakin hybrideissä on myös CCS-teholatausliitäntä, jolloin latausaika lyhenee merkittävästi.

  Täyssähköautot ottavat yleensä vastaan peruslatausta noin 11 kW teholla, jolloin latausaika on joitain tunteja. Teholatausta ne ottavat vastaan optimiolosuhteissa 50–150 kW teholla, jolloin latausaika on muutamasta kymmenestä minuutista enintään kahteen tuntiin.

  Muita latausnopeuteen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. akun varaustila latauksen alussa, akun lämpötila sekä ulkolämpötila.

  Omavoiman latauslaitteille myönnetään kolmen vuoden takuu (Go-e -laitteet). Takuu on aina valmistajakohtainen.

  Vuoden 2022 ja 2023 aikana yksityishenkilöt saavat latauslaitteen asennustyön arvonlisäverollisesta hinnasta kotitalousvähennystä 40 %. Kotitalousvähennystä voi saada maksimissaan 2250 euroa vuodessa per henkilö. Edun voi hyödyntää yhdessä puolison kanssa, jolloin vähennysoikeus on 4500 euroa vuodessa. Voit lukea kotitalousvähennyksen ajankohtaiset tiedot suoraan Verohallinnon sivuilta.

  Dynaamisella kuormanhallinnalla tarkoitetaan latausvirran automaattista säätelyä, jotta kiinteistön pääsulakkeet eivät pala.

  Dynaamisen kuormanhallinnan ansiosta kiinteistön pääsulakekokoa ei tarvitse välttämättä kasvattaa, jolloin jakeluverkkoyhtiön kuukausittaiset perusmaksut voivat olla edullisempia. Arkikin helpottuu, kun autoa ladataan vain silloin kun sille riittää tehoa, eikä tarvitse miettiä voiko saunaa tai lämminvesivaraajaa lämmittää yhtä aikaa auton lataamisen kanssa.

  Osa latauslaitteiden valmistajista tarjoaa oman tuotannon hyödyntämistä suoraan oman auton lataamisessa. Omavoiman latausratkaisujen osalta Go-e -laitteella tämä on mayhteydenottolomakkeella.hdollista. Kysy lisää 

  Lue lisää sähköautoilusta