Siirry sisältöön

Sähköautoilu

Tarvitsetko apua kotilatauslaitteen hankinnassa?

Sähköauton latauslaite kotiin

Täyssähköautot ja ladattavat hybridit yleistyvät kovaa vauhtia ja viime vuosina ladattavien autojen määrä Suomessa on keskimäärin kaksinkertaistunut vuosittain. Vaikka sähköautojen julkinen latausverkosto paranee koko ajan, osoittavat tutkimukset sähkö- ja hybridiautojen lataamisen tapahtuvan usein kotona. Kotona sähköautoa tai hybridiä voi ladata tietyin edellytyksin tilapäisesti suoraan tarkoitukseen soveltuvasta ulkopistorasiasta tai hankkia erillisen latauslaitteen. Eri lataustavoista ja tavallisten pistorasioiden paloturvallisesta soveltuvuudesta sähköauton lataamiseen annetaan lisätietoa STEK:in sivuilla.

Mikä sähkösopimus sähköauton lataajalle sopii?

Sähköauton hitaan lataamisen kannalta otollista latausaikaa ovat illat ja yöt, jolloin autoa ei tarvita liikkumiseen. Iltaisin, viikonloppuisin ja öisin pörssisähkön hinta on yleensä arkipäivän tunteja edullisempaa, joten sähköauton lataajan kannalta tunneittain hinnoiteltava Priima-pörssisähkö voi olla olla hyvä vaihtoehto. 

Sähköautoilijan kannattaa hinnan lisäksi miettiä valitun sähkösopimuksen sähkön tuotantotapaa. Jos lataa sähköautoa kotona ja oman sähkösopimuksen energia on tuotettu uusiutuvasti, ei sähköautolla ajelusta synny tällöin päästöjä. Ympäristöystävällisesti tuotettu sähkö maksaa yleensä hieman tavallista sähköä enemmän, mutta vuositasolla ero jää pieneksi. Priima-sopimuksen voit päivittää uusiutuvasti tuotetuksi, vihreäksi sähköksi pienellä lisämaksulla.

Ajankohtaista