Usein kysytyt kysymykset aurinkosähköstä

Vaativatko aurinkopaneelit huoltoa?

Aurinkopaneelien huoltotarve on erittäin vähäinen ja aurinkopaneelit komponentteineen toimivat hyvin suomalaisissa olosuhteissa. Suosittelemme, että aurinkosähköjärjestelmälle tehdään vuosittain kevyt silmämääräinen tarkastus ja mikäli jotain poikkeavaa löytyy, apua voi kysyä asiantuntijoiltamme.

Toimivatko aurinkopaneelit suomalaisessa ilmastossa?

Kyllä vain, itse asiassa aurinkopaneelit ovat parhaimmillaan viileässä ilmastossa ja ne tuottavat Suomessa sähköä vuosittain 9 kuukauden ajan. Aurinkosähköä tuotetaan eniten touko-elokuun välisenä aikana, mutta olosuhteista riippuen paneelit voivat tuottaa sähköä helmikuusta joulukuulle.

Onko aurinkosähköjärjestelmän käyttö vaikeaa?

Ei, vaan käyttö on erittäin helppoa ja yksinkertaista. Saat asiantuntijoiltamme opastuksen käyttöönoton yhteydessä ja sen jälkeen sinun on helppo nauttia ekologisesta valinnastasi.

Mistä tiedän, kannattaako minun hankkia tehokkaammat paneelit vai riittääkö perusmalli?

Tehokkaampi paneeli mahdollistaa hyvän tuoton pienemmältä pinta-alalta, joten vastaus kysymykseen on täysin kohdekohtainen. Asiantuntijamme tärkein tehtävä on auttaa valitsemaan juuri sinulle sopivin ratkaisu.

Voinko maksaa paneelit rahoituksella?

Toki! Tarjoamme edullista rahoitusta. Asiakaspalvelumme kertoo lisää yksityiskohdista, mm. kotitalousvähennysmahdollisuudesta.

Minkä kokoisen aurinkosähköjärjestelmän tarvitsen?

Parhaan hyödyn aurinkosähköstä saa, kun tuotetun sähkön pystyy hyödyntämään kiinteistön omaan sähköntarpeeseen. Näin syntyy säästöä siirto- ja energiamaksuissa sekä veroissa. Aina kiinteistön sähkön tarve ei ole kuitenkaan yhtä suurta kuin sähköntuotanto. Tällöin Omavoima ostaa tuotannon ylijäämän mikrotuotannon ostosopimuksen mukaisesti. Myyntisähköstä saatava hyvitys on sidottu sähkön markkinahintojen kehitykseen.

Olen suunnitellut kattoremonttia jossain vaiheessa, joten pitääkö minun siirtää aurinkovoimalan hankintaa myöhemmäksi?

Tämä huomioidaan kiinnikevalinnassa, joten paneelit on helppo irrottaa ja laittaa takaisin.