OMA Huoleton -sähkösopimuksen hinnankorotus

OMA Huoleton -sopimuksen hinta nousee 1.10.2022 alkaen

Olemme pahoillamme, kun joudumme jälleen kertomaan hinnankorotuksista toistaiseksi voimassa olevalle OMA Huoleton -sopimukselle. Valitettavasti sähkön hinta on noussut käsittämättömän korkealle tasolle, erityisesti ensi talven osalta. Tiedämme tilanteen järjettömyyden, mutta uhkaavalta energiakriisiltä emme ole suojassa. Tästä johtuen joudumme nostamaan OMA Huoleton -sopimuksen energiamaksuja. Perusmaksut pysyvät ennallaan.

Hintojen korotus johtuu poikkeuksellisen voimakkaasti nousseista sähkön hankintakustannuksista. Markkinahintojen nousu vuoden 2022 viimeisen neljänneksen ja ensi vuoden alun tuotteiden osalta on vain kiihtynyt. Markkinahinnoissa on paljon epävarmuutta ja näkyvyys tulevaan on heikko. Kesän aikana Olkiluoto 3 -reaktorin käynnistyminen sekä koekäyttöjakson jatkuminen on edelleen viivästynyt. Vieläkin on epävarmaa, tuottaako laitos säännöllisesti sähköä vuoden 2022 loppuun mennessä. Kesän aikana epävarmuudet kaasuntoimitusten jatkuvuudesta ovat voimistuneet Venäjän vähentäessä kaasuntuontia edelleen. Lisäksi vesivarastotasot ovat erittäin matalalla Etelä-Norjassa. Nousu on ollut moninkertainen jopa kesän historiallisen korkeisiin hintoihin nähden.

Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten energiamaksun korotus on sähkön markkinahinnan nousua pienempi. Seuraamme markkinahintojen kehitystä lähikuukausina ja reagoimme tarvittaessa uudella hintamuutoksella, josta ilmoitamme yhden kuukauden ilmoitusajalla. Hintavakautta kaipaaville suosittelemme määräaikaista OMA 24 kk -sopimustamme.

Sähkötuote Energiamaksu snt/kWh Perusmaksut (1x25 A - 3x63 A)
Yleissähkö 43,30 snt/kWh 3,95 €/kk
Kausisähkö

Talviarkipäivä
Muu aika


49,50 snt/kWh
40,80 snt/kWh
4,95 €/kk
Yöpäiväsähkö
Päivä


48,50 snt/kWh
37,50 snt/kWh

4,95 €/kk

Sähkön kokonaishinta muodostuu sähkön siirrosta ja myynnistä sekä sähköverosta. Hintamuutos ei edellytä asiakkaalta mitään toimenpiteitä. Hintojen korotus perustuu sähkönmyyntiehtojen SME 2014 C-kohdan kohtaan 8, sopimusehtojen ja hintojen muuttaminen. Hintamuutos ei koske aiemmin tehtyjä määräaikaisia sähkösopimuksia, joiden hinta on sopimusjakson ajan kiinteä. Asiakkaalla on oikeus irtisanoa OMA Huoleton -sopimus hintamuutoksen johdosta 14 vrk irtisanomisajalla. OMA Huoleton -sopimus on Omavoiman toimitusvelvollisuuden mukainen sopimus. Lisätietoa Omavoiman toimitusvelvollisuussopimuksesta täältä >>

Lisätietoja ja pahoittelut asiakaspalvelun ruuhkasta

Tietoa hintamuutoksesta, palvelukanavista ja muista sopimustyypeistä löydät usein kysyttyä hintamuutoksesta -sivultamme. Pahoittelemme etukäteen asiakaspalvelumme ruuhkautumista ja pyydämme asiakkaitamme olemaan ensisijaisesti yhteydessä sähköisissä kanavissa tai jättämällä soittopyynnön. Vastaamme kaikkiin yhteydenottopyyntöihin aikajärjestyksessä. Muistathan, että puhelinpalvelumme on avoinna arkisin klo 8-20 ja ilta-aikaan ruuhkaa saattaa olla vähemmän. Ajantasaisen ruuhkatilanteen näet täältä >>